Divat portfólió fotózás • Trend és miegyéb | Divatfotók és modellfotózás nr. III

Divat portfólió fotózás, divatfotózás | Modellalbum, divatalbum

Divat portfólió fotózás. A divatfotót nem lehet úgy szemlélni, mint egy teljesen különálló műfajt, hisz hatással volt rá a fotográfia összes területe. A korai portréfotósok és vizitkártya készítők alapozták meg azt a módszert, amit a korai divatfényképészek is használtak. Miszerint a portréalanyokat divatos vagy drámai öltözetbe bújtatták.

divat portfólió fotózás divat és modellfotózás portréfotózás

Divat portfólió fotózás | Vespa Divatfotózások: [1] [2] [3] [4]

Divat portfólió fotózás • Speciális helyszínek és díszletek | CCG Fotóstúdió. A először a különböző művészeti mozgalmak hatottak a divatfotósokra, mint például a görög kultúra, és a szürrealizmus. Az 1930-as évek divatfotósai közül számos volt, aki szobrokként fényképezte le modelljeit, így idegenítve el a hétköznapit. Istenszerűre fotózta az embereket, ideálisnak és tökéletesnek mutatva őket.

Divat portfólió fotózás. A fotóriport és a dokumentarizmus ereje szintén hatott a divatképekre, de az, hogy mi a konstruált és stilizált, nem pedig a „foglyul ejtett” pillanat, ami annyira tisztelt a dokumentarizmusban továbbra is elkülönítette a kettőt egymástól.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Everling Csaba

    Divat és Reklám | A stílus

    Egy tökéletes divatfotón süt a nap, a háttér lehet egy cseppet sejtelmes, a modell gyönyörű és esetleg még az aktuális kollekció egy-egy darabjáról is elárul valamit… mondják sokan.
    A trendi, nyugati divatfotó most olyan, mintha húsz évvel ezelőtt csinálták volna, »80-as évek« van. A korábbi, ruhaközpontú megjelenítés helyett ma az érzelmek határozzák meg a látványt. Maga a termék csak részben, vagy akár egyáltalán nem jelenik meg a képen, inkább csak semleges háttérként szolgál a modell szeméből sugárzó érzelmekhez.

    2011-06-02 at 09:29

  2. Everling Csaba

    Divat és modellfotózás | Fotóstúdió

    Hivatásos fényképészek vagyunk. A fotózás nem csak végzettségünk, hanem szenvedélyünk és hobbink. Éppen emiatt pályánk kezdete óta a tökéletességre törekszünk és ezért folyamatosan csiszoljuk tudásunkat. Fotóstúdiónk az elmúlt több mint tizenöt év alatt számos hazai és külföldi reklámkampányban vettünk részt. Kreatív szemlélettel oldjuk meg a kapott feladatokat a felvétel layoutjának tervezésétől, a fényképezésen és elektronikus feldolgozáson keresztül, a nyomdai előkészítésig.

    Napjaink elvárásainak megfelelően nemcsak a fotókat készítjük el, hanem azok számítógépes feldolgozását is. Az elkészült fényképeken elvégezzük a szükséges retus munkát, a színhelyesség, a fényérték, az élesség beállítását, és ily módon archiválva adjuk át a megrendelt felvételeket. Igény szerint elkészítjük a fotókkal kapcsolatos egyéni és művészi elképzeléseket (szűrők, effektetek stb.) is.

    Az szakmában eltöltött évek során fotóstúdiónk jó kapcsolatokat alakított ki alvállalkozókkal, melynek köszönhetően minden a munkával kapcsolatos részfeladat (dekoratőr, speciális díszlet, helyszín, sminkes, fodrász, stylist, modell, stb.) koordinálását vállalni tudjuk.

    2012-07-03 at 11:21

  3. Everling Csaba

    Vespa | A stílus | Az itáliai elegancia

    A Vespa nem egyszerűen robogóként írta be magát a történelembe, hanem mint mítosz, életmód és önkifejezési eszköz. A Vespa az évtizedek során mindig is képes volt a saját korának a kultúráját tolmácsolni és kifejezni. Erőssége mindig a korszerűség volt, hogy magába tudta gyűjteni a társadalmi változásokat valamint az új irányzatokat, és azokat a mobilitás kifejezésére fordította. A Vespa születése óta egy üzenet, a korszerűség jele. És ma ez a modernség a városhoz kapcsolódik. Nem véletlen, hogy akik ma Vespa robogót választanak, a nagyvárosi kultúrában élnek, azokat a helyeket és tevékenységeket keresik és próbálják ki, amelyeket a nagyváros kínál. Aktualitása teszi “élő” legendává, jobban mondva kultusz tárggyá a Vespát. Olyan tárggyá, amellyel könnyű összhangba kerülni, amelyen keresztül kifejezhető a saját személyiségünk kortalan stílusának köszönhetően, amely bár folyamatosan változtatja a külsejét, sohasem tagadja meg önmagát.

    A Vespa informális, elérhető, feltűnő és kimeríthetetlen életörömet fejez ki, üzenete csalogató, részvételre csábít, az állandó megújulásról és a kifejezés szabadságáról szól.

    2012-07-03 at 11:24

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>