Kreatív modell fotók • VESPA | Divat és modellfotózás nr. IV

Kreatív modell fotók, modellfotózás, modell fotó | Vespa, Piaggo

Kreatív modell fotók. Szigorúan véve a divat és modell fotózás nem a kamerákról, a fényekről szól, sokkal inkább a női szépség eszenciájának megragadásáról, vizuális kísérlet annak megragadására, hogy mi tesz vonzóvá egy nőt. Fotóim igyekeznek megragadni bizonyos hangulatot, sejtetést, vágyat.
Egy modell fotó sok mindent közvetíthet. Célját akkor éri el – függetlenül attól, hogy bizonyos szabályokat betart-e, vagy sem – ha érzéseket kelt, gondolatokat ébreszt szemlélőjében, magával ragadja és nem ereszti. amikor készítőjének sikerül közvetítenie mondanivalóját.
Kreatív modell fotók. Véleményem szerint a női szépség bemutatásához nagyon fontos az a kontaktus modell és fotós között, melynek következménye a szemet gyönyörködtető fotó. Minden esetben igyekszem megismerni a modell személyiségét és igyekszem összhangba kerülni a modellel.
A belső kisugárzás egy olyan leírhatatlan dolog, ami azokból a modellekből árad, akikre nem tudsz nem odafigyelni. Ez a tulajdonság nem minden esetben pozitív, de mindig eléri a hatását. A lényeg az, hogy ráfigyelsz és kész.
Kreatív modell fotók. Az emberi arc ábrázolása – portréfotózás. Ismerni és alkalmazni az alapelveket éppoly fontos, mint időnként eltérni tőlük. Az emberi arc ábrázolása nem egyszerű feladat. Az emberfotózás, ezen belül is a portrézás a legnépszerűbb fotótéma, amely nagy kihívás elé teszi az alkotót. Egy ember ábrázolása sokféleképpen történhet, a tömeg fotózásától egyetlen emberről készített művön keresztül leszűkítve egészen az emberi arcig. A fénykép képes arra, hogy a mulandó gesztusokat és az örök szépséget egyaránt megőrizze.

kreatív modell fotók VESPA

Kreatív modell fotók. Fotóstúdiónk modellfotózással foglalkozó szakmai honlapja.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

7 comments

  1. Everling Csaba

    Divat és modellfotózás | A stílus

    Egy tökéletes divatfotón süt a nap, a háttér lehet egy cseppet sejtelmes, a modell gyönyörű és esetleg még az aktuális kollekció egy-egy darabjáról is elárul valamit… mondják sokan.
    A trendi, nyugati divatfotó most olyan, mintha húsz évvel ezelőtt csinálták volna, »80-as évek« van. A korábbi, ruhaközpontú megjelenítés helyett ma az érzelmek határozzák meg a látványt. Maga a termék csak részben, vagy akár egyáltalán nem jelenik meg a képen, inkább csak semleges háttérként szolgál a modell szeméből sugárzó érzelmekhez.

    2012-06-19 at 08:14

  2. Everling Csaba

    Divat és modellfotózás | A megjelenítés

    Szigorúan véve a divat és modell fotózás nem a kamerákról, a fényekről szól, sokkal inkább a női szépség eszenciájának megragadásáról, vizuális kísérlet annak megragadására, hogy mi tesz vonzóvá egy nőt. Fotóim igyekeznek megragadni bizonyos hangulatot, sejtetést, vágyat.

    2012-06-19 at 08:42

  3. Everling Csaba

    Divat és modellfotózás | A modell

    Véleményem szerint a női szépség bemutatásához nagyon fontos az a kontaktus modell és fotós között, melynek következménye a szemet gyönyörködtető fotó. Minden esetben igyekszem megismerni a modell személyiségét és igyekszem összhangba kerülni a modellel.

    2012-06-19 at 09:09

  4. Everling Csaba

    Divatfotózás | Fotóstúdió

    Hivatásos fényképészek vagyunk. A fotózás nem csak végzettségünk, hanem szenvedélyünk és hobbink. Éppen emiatt pályánk kezdete óta a tökéletességre törekszünk és ezért folyamatosan csiszoljuk tudásunkat. Fotóstúdiónk az elmúlt több mint tizenöt év alatt számos hazai és külföldi reklámkampányban vettünk részt. Kreatív szemlélettel oldjuk meg a kapott feladatokat a felvétel layoutjának tervezésétől, a fényképezésen és elektronikus feldolgozáson keresztül, a nyomdai előkészítésig.

    Napjaink elvárásainak megfelelően nemcsak a fotókat készítjük el, hanem azok számítógépes feldolgozását is. Az elkészült fényképeken elvégezzük a szükséges retus munkát, a színhelyesség, a fényérték, az élesség beállítását, és ily módon archiválva adjuk át a megrendelt felvételeket. Igény szerint elkészítjük a fotókkal kapcsolatos egyéni és művészi elképzeléseket (szűrők, effektetek stb.) is.

    Az szakmában eltöltött évek során fotóstúdiónk jó kapcsolatokat alakított ki alvállalkozókkal, melynek köszönhetően minden a munkával kapcsolatos részfeladat (dekoratőr, speciális díszlet, helyszín, sminkes, fodrász, stylist, modell, stb.) koordinálását vállalni tudjuk.

    2012-07-03 at 11:06

  5. Everling Csaba

    Vespa | A stílushordozó

    Felmenői számos filmben szerepeltek, nyergükben világ-sztárok pózoltak. 1946-os elődje az első igazi robogónak tekinthető, s azóta világszerte rajongók milliói tömörülnek klubokba. Művészeket ihletett, külön naptár készül a tiszteletére, s ki tudja még az élet mely területein keríti hatalmába használóit, akik rajonganak Vespájukért. Minket is megfőzött.

    Nálunk még ma is különös színfolt az utcán a robogók között patinásnak számító Vespa, legyen szó akár a legnagyobb kétszázasról, akár a legkisebb ötvenesről. Ugyanakkor hazájában, Olaszországban percenként suhan el legalább egy az úton, helyszíntől függetlenül, Rómától a legeldugottabb kis vidéki faluig.

    Valójában csupán egy robogó, mint az összes többi, mégis valami más. Nem csak stílusa van, hanem múltja is, hiszen vonalain tetten érhetők az elődök jellegzetességei.

    2012-07-03 at 11:11

  6. Everling Csaba

    Vespa | Az itáliai elegancia

    Ez ám az igazi városi robogó. Ha akarjuk málhás szamár, tele csomaggal, vagy kétszemélyes szabad-időjármű, mögöttünk a meghódítandó nagy ő-vel, netán partner a városi csiki-csuki című játékban, vagy egyszerűen csak egy társ, amellyel suhanva élmény a robogózás és még a munka hevében képződött ráncaink is kisimulnak. És senki ne merje azt állítani, hogy ezt bármely másik robogó tudja, ugyanis ez nem igaz. Ha csak ránézünk a Vespa retro, mégis modern, stílusos és elegáns, krómdíszítésekkel ízlésesen tűzdelt vonalaira, egészen más hangulatot áraszt, mint egy sportos külsejű robogó, amelyen hátul nem is biztos, hogy akad hely még valakinek, csomagtartóval – így csomaggal – majd-nem úgy nézne ki, mint egy Ferrari biciklitartóval a tetején, s mindent megteszünk, hogy a mienk legyen a leggyorsabb a városban. Egy ilyen robogón sután mutatnának a Vespa csontszínű műszerei, s talán nem is érdekelne, hogy a vészesen kevés üzemanyagra külön visszajelző figyelmeztet, mint az autókban.

    És mindez így van jól. A Vespa a legtöbb emberben érzelmeket ébreszt, persze az sem baj, ha nem, ők valószínűleg más műszaki cikk iránt sem éreznek semmit, de hát nem vagyunk egyformák.

    2012-07-03 at 11:11

  7. Everling Csaba

    Vespa | Cappuccino Racer

    A Vespa nem egyszerűen robogóként írta be magát a történelembe, hanem mint mítosz, életmód és önkifejezési eszköz. A Vespa az évtizedek során mindig is képes volt a saját korának a kultúráját tolmácsolni és kifejezni. Erőssége mindig a korszerűség volt, hogy magába tudta gyűjteni a társadalmi változásokat valamint az új irányzatokat, és azokat a mobilitás kifejezésére fordította. A Vespa születése óta egy üzenet, a korszerűség jele. És ma ez a modernség a városhoz kapcsolódik. Nem véletlen, hogy akik ma Vespa robogót választanak, a nagyvárosi kultúrában élnek, azokat a helyeket és tevékenységeket keresik és próbálják ki, amelyeket a nagyváros kínál. Aktualitása teszi “élő” legendává, jobban mondva kultusz tárggyá a Vespát. Olyan tárggyá, amellyel könnyű összhangba kerülni, amelyen keresztül kifejezhető a saját személyiségünk kortalan stílusának köszönhetően, amely bár folyamatosan változtatja a külsejét, sohasem tagadja meg önmagát.

    A Vespa informális, elérhető, feltűnő és kimeríthetetlen életörömet fejez ki, üzenete csalogató, részvételre csábít, az állandó megújulásról és a kifejezés szabadságáról szól.

    2012-07-03 at 11:12

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>