Termék és reklám fotózás • Áruház dekoráció | Tárgyfotózás nr. I | Bricostore nr. II

Termék és reklám fotózás, reklámfotó és katalógus fotózás | Budapesti fotóstúdió

Termék és reklám fotózás. Mi tesz különlegessé egy fényképes hirdetést? A leíró képessége, hogy hangulatot tud teremteni, szórakoztat, művészi értéket képvisel vagy elad egy terméket? A fotó mindezt egyszerre tudja, és még sokkal többet.

termék és reklám fotózás kéziszerszám 2

Egy cég megjelenésében és üzletpolitikájában, nagyon fontos, hogy termékeit és szolgáltatásait, hogyan prezentálja a külvilág felé. Éppen ezért fotósaink, a legkülönfélébb módszerekkel és technikákkal próbálják a megrendelő célközönségének felkelteni érdeklődését a céltermék iránt fotók formájában.
A kiélezett gazdasági helyzet, az erős konkurencia megköveteli tőlünk, hogy termékeinket minél sokrétűbben, igényesebben jelentessük meg szórólapukon vagy prospektusukban, illetve  honlapukon, webshopokban.

termék és reklám fotózás kéziszerszám 6

Megkérdőjelezhetetlen tény, hogy napjainkban csak jó fotókkal lehet minőségi weboldalt, plakátot, reklámot vagy brossurát készíteni. Terméke eladhatóságát javítja vagy teheti tönkre a róla készült fotó. Ne bízza a véletlenre! Tény: a jó termék és reklámfotó, azáltal hogy vonzóvá teszi promóciós anyagait, kíváncsivá is teszi az ügyfelét, ezáltal előre beolajozza a bontakozó kapcsolatot.

termék és reklám fotózás kéziszerszám 4

A jó termékfotó mindazt elmondja, amit hiába próbálunk szavakba önteni. A jó termékfotón rögtön látjuk, milyen a termék formája, a színe, milyen anyagból készült. A jó termékfotó a fogyasztót csábítja, a lelket megérinti, és ösztönzi a bemutatott termék birtoklására. A jó termékfotó vágyat kelt. De ami a legfontosabb, a jó termékfotó eladja a terméket.

termék és reklám fotózás áruházdekoráció 4

A vásárlók sokszor azért vásárolnak meg egy terméket, mert a katalógusban vagy egy weboldalon látott termékfotó érzelmi hatással van rájuk. A jó termékfotó letisztultságot, vagányságot, trendi vonalat, eleganciát, erőt, megbízhatóságot és profizmust, sugároz. Ezekkel az érzelmi hatásokkal a vevők tudattalanul is azonosulnak, ezért gyakran döntenek a vásárlás mellett.

termék és reklám fotózás lakásdekoráció

A jó fotónak ereje van. Nem helyettesíti semmi és nem lehet figyelmen kívül hagyni: akkor is látjuk ha nem akarjuk. Bármilyen újságot veszünk is kézbe, bármelyik weboldalt nyitjuk is meg, a legelső dolgok egyike amire a tekintetünk fókuszál, mindig egy kép.

termék és reklám fotózás pack shoot 4

Termék és reklám fotózás. Miért válasszon minket? Mert szeretjük a fotózást. Mert profi technikával rendelkezünk mindehhez. Mert Ön rugalmas, a kívánt igényeket maximálisan figyelembe vevő, ötleteikkel a végeredményt segítő fotós kollégákkal dolgozhat. Saját műtermeinkben a legmodernebb technikai eszközökkel, és a legújabb szoftverekkel dolgozunk. Csapatunk rugalmas az aktuális trendeket jól ismeri, és a kreatív ötletekből kifogyhatatlan.
Adjon egyidejű megbízást fotózási, grafikai, nyomdai feladatok elvégzésére, stúdiónk a komplett szolgáltatásokat igénylő megbízók részére jelentős kedvezményeket biztosít!

termék és reklám fotózás kéziszerszám 7

Termék és reklám fotózás: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Áruház dekoráció kihelyezése: [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

5 comments

  1. Everling Csaba

    A reklámkép funkciói | Az üzenet

    A reklámkép egyik legfontosabb szerepe a hirdetésben az, hogy első pillantásra továbbítsa a közlendő üzenetet. A szöveg csak fokozatosan, lassabban viszi át az üzenetet. Ez a képre alapozó hirdetés előnye a szövegre alapozóval szemben.

    2012-06-04 at 09:56

  2. Everling Csaba

    A reklámkép funkciói | Tájékoztatás

    A reklámfotó egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy bemutassa a terméket, olyan formában, amilyenben a valóságban is találkozhatunk vele. Bizonyos esetekben azonban visszaél a reklámkészítő a fotó tájékoztató és meggyőző erejével, és többet enged látszatni a termékből, mint amennyit az a valóságban tud. Példa erre a különböző mélyhűtött pizzák csomagolásán látható fotó.

    2012-06-04 at 09:57

  3. Everling Csaba

    A reklámkép funkciói | Figyelemfelkeltés

    A megnövekedett médiazajban egyre fontosabb, hogy a reklámra felfigyeljenek az emberek. Olyan sok reklámmal találkozunk nap mint nap, hogy egyre közömbösebbek leszünk a hirdetésekre, és már csak azokat vesszük észre, amelyek jelentősen kilógnak a többi közül. A hirdetés megkülönböztetésében nagyon fontos eszköz a reklámfotó.

    2012-06-04 at 09:58

  4. Everling Csaba

    A reklámkép funkciói | Azonosulás

    A reklámkép akkor jó, ha a képen látott „szituációval” azonosulni tud a néző. Ezt úgy lehet elérni, hogy olyan személyeket jelenítünk meg akikkel könnyű az azonosulás. Ehhez amellett, hogy ismerni kell a célközönséget, tisztában kell lenni az ábrázolás alapvető szabályaival. Például: csak akkor tud az olvasó azonosulni valakivel, ha szemből ábrázolják, a nézőhöz szól. A profilból ábrázolt alakot a termékkel hozza összefüggésbe a néző, és nem azonosul vele.

    2012-06-04 at 10:00

  5. Everling Csaba

    A reklámkép funkciói | Azonosulás

    A képen látottakkal akkor azonosul a néző, ha:

    • A képen látott jelenetet jól ismeri az életéből.
    • Rokonszenvesnek találja a képen szereplő embereket. Ezért fontos a megfelelő modellek kiválasztása. Az emberek általában a náluk kicsit fiatalabbakkal azonosulnak.
    • A kép nem juttat eszébe kellemetlen gondolatot.
    • A képen látható jelenet nem ütközik erkölcsi normáival.
    • Nem kell sokat gondolkodni, hogy mi az értelme a látottaknak.
    • Olyan embert ábrázol a kép, akivel a néző azonosulni szeretne, akinek az életére, helyzetére irigykedik.

    2012-06-04 at 10:06

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>