Riportfotózás Parlament • Trianoni emléknap | Riportfotózás nr.I | Építészetfotózás nr.II

Riportfotózás Parlament, rendezvényfotózás, rendezvény fotók | Fotóarchívum, képügynökség

Riportfotózás Parlament. Országszerte több rendezvénnyel emlékeztek meg a trianoni békediktátum aláírásának 90 éves évfordulójára június 4.-én. Az Országgyűlés ünnepi kivilágítással adózott az esemény emlékének.
Fotóstúdiónk a fényshow kivitelezője, a Limelight Ügynökség felkérésére örökítette meg az eseményt.

riportfotózás parlament rendezvényfotózás

Riportfotózás Parlament. Milyen eseményeken és milyen helyszínen készülnek riportfotók? A riportfotó egy átlag feletti témában tud érdekes lenni, így tehát a köz számára érdekes eseményen lehet jó riportfotókat készíteni. Az pedig szintén téma függő hogy hol készülnek a képek. Fotóstúdiónk az ország egész területén vállal megbízásokat.

riportfotózás parlament rendezvényfotózás 1

Riportfotózás Parlament. A riportfotózás talán a legösszetettebb része a fotózásnak. Sokkal többől áll, mint néhány kattintás, hiszen olyan pillanatokat kell lencsevégre kapni, amik később nagy hatással lesznek a nézőkre. Viszont egy jó fotóriporternek ez nem jelenthet gondot. A riportfotós dolga nem könnyű, hiszen a lehető legjobb pillanatban kell lenyomni a fényképező exponáló gombját, hogy valóban kifejező képek születhessenek.
Amit egy riportfotón meg kell örökíteni, azt a helyzet adja, alakítja, de lényeges szempont, hogy a képek visszaadják a fotózott téma hangulatát, tehát kifejezőnek kell lenniük. Továbbá fontos, hogy a kitűzött téma legyen a középpontban.

riportfotózás parlament rendezvényfotózás 2

Riportfotózás Parlament. Nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mi a jó riportfotó. Több szempontnak kell megfelelnie, például kifejezőnek kell lennie, a témára kell fókuszálnia és a részleteket kell bemutatnia. Illetve egy fotósorozat esetében még az is lényeges, hogy egyértelmű legyen, hogy az össze képet ugyan az a fotós készítette. Legyen rajta valami ismertető jel, ami egyedivé teszi. A riportfotó egy átlag feletti témában tud érdekes lenni, így tehát a köz számára érdekes eseményen lehet jó riportfotókat készíteni. Az pedig szintén téma függő hogy hol készülnek a képek.
Egy fotóriporter esetében az általános műveltség és olvasottság alapvető, de az előképzettség és a szakmai tudás sem hátrány. Én éppen ezért folyamatosan képzem magam és elsajátítom a legújabb technikákat. De a jó fotósorozat elkészítésében a fotós felszerelésnek és annak maximális ismeretének is nagy szerepe van.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Everling Csaba

    Építészetfotózás | Árképzés

    Megrendeléskor ne csak a fotós képzettségét, óradíját, anyagköltségét és igen drága felszerelésének óradíját tartsuk szem előtt, hanem azt is, hogy legtöbbször egy nap mindössze 2×1.5 órát tud dolgozni. Ez az időszak a napszállta és a napkelte, szaknyelven a kék-óra időszaka. Beltérben nincsen korlát, de kültéri fotózáskor a rossz idő és a rossz fények kitolják a határidőt. Érdemes így egyszerre nagyobb munkát megrendelni és teljesen „körbefotóztatni” az adott területet. Mindezek miatt komolytalan az a fotós, aki hatszámjegy alatti árat ad, de az a megrendelő is, aki ilyen fotóssal dolgoztat, mert ő az olcsóbb. A jó ipari fotót legalább 5 évig, de azon túl is lehet használni, így érdemes egyszerre többet kiadni fotóztatáskor.

    Ezeken felül fontos a megfelelő felszereltség, az építészet fotózáshoz elengedhetetlen perspektívahelyes fényképezés.

    2010-09-20 at 08:50

  2. Everling Csaba

    Kreatív rendezvényfotózás | Céges rendezvények fotózása

    Egyre nagyobb igény kis-, közép-, és nagyvállalatok részéről, hogy a különböző rendezvényeiket fotón is dokumentálják. Legyen az konferencia, megnyitó, átadó ünnepség, kiállítás, sajtóesemény, szakmai-, családi-, sportnap, csapatépítő tréning. Végig követjük az eseményt professzionális minőségben.

    Napjainkban a rendezvények nagyon sokrétűek. Fontos, hogy az eseményen részt vett vendégek újra átélhessék az élményeket, míg az esetlegesen lemaradtak átfogó képet kaphassanak.

    2012-08-08 at 08:27

  3. Everling Csaba

    Építészetfotózás | Épületek, belső terek fotózása

    Lakóépülettől a toronyházig, szobától a gyárcsarnokig, bel- és kültéren professzionális megoldásokkal vállalom épületeinek, belső tereinek fotózását.

    2013-11-04 at 16:40

  4. Everling Csaba

    Urban fotózás | Budapest egy másik szemszögből

    Ez az a terület, ahol a fotós kikapcsolódhat munka közben. Persze csak akkor, ha felkészülten és kellő időben érkezik a helyszínre. A legtöbb amatőr, vagy hobby fotós kedvenc fotótémaköre. Ezen a területen makulátlan minőséget alkotni talán az egyik legnehezebb. Egy olyan látványvilágot kialakítani a városi, vagy természetfotózásban, ami feltétel nélkül magával ragadja a nézőt, nem éppen rutinfeladat. Amennyire feladat, legalább annyira örömteli. A város utcáit, tereit járva, figyelve az építészet, vagy a természet adta kompozíciós lehetőségeket, morfondírozni az exponálásra váró kép technikai kivitelezésén, mind részei annak a teljességérzésnek, amit ez a terület adni tud egy fotósnak. Ha tehetem, ezt a módját választom a kikapcsolódásnak. Képeim hangulata talán kissé ellentmondásos lehet a boldogság érzésével, hiszen jellemzően a drámaian felhős égbolt jelenik meg rajtuk. A felhők markáns jelenléte új teret, új formákat ad a kompozícióhoz, miközben láthatóvá válik, hogy általuk teljesednek ki a drámai hatások.

    2014-07-22 at 10:26

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>