Rendezvényfotózás Michelisz Norbert • Supertars International Series • Hungaroring 2012 | Rendezvényfotózás nr. III

Rendezvényfotózás Michelisz Norbert | Képügynökség, fotó ügynökség

Rendezvényfotózás Michelisz Norbert. Rendezvényfotózásnak számos célja és funkciója van – dokumentarista értéke által segít megemlékezni az eseményekről, illusztratív értéke által támogatja adott rendezvény népszerűsítését, a marketing és promóciós munkát. A rendezvényfotózás egyik legsokszínűbb műfaj, ami leginkább megkívánja a spontán alkalmazkodást, jó helyzetfelismerő képességet a fotográfustól annak érdekében, hogy valóban érdekes és attraktív fényképek szülessenek. A rendezvényfotózás fényképészeti stílus széles skáláján mozoghat a dokumentaristától a művészi fotózásig, a célnak és a promóciós formának megfelelően. Az interneten, magazinokban, plakátokon történő publikáció eltérő követelményeinek mélyreható ismerete a sikeres rendezvényfotózás egyik titka.

rendezvényfotózás michelisz norbert riportfotózás 1

Rendezvényfotózás Michelisz Norbert. Mivel lehet felkészülni egy riportfotózásra? Egy fotóriporter esetében az általános műveltség és olvasottság alapvető, de az előképzettség és a szakmai tudás sem hátrány. Én éppen ezért folyamatosan képzem magam és elsajátítom a legújabb technikákat. De a jó fotósorozat elkészítésében a fotós felszerelésnek és annak maximális ismeretének is nagy szerepe van.
Hány kép készül egy rendezvény fotózás alkalmával? Ez teljes egészében téma és esemény függő. Előfordulhat ugyanis, hogy egy riportfotózás több napig, vagy akár több évig is eltarthat. Ez idő alatt pedig több száz, vagy akár több ezer fotó is készülhet. Ha az elkészült fotókat egy fotókiállítás keretében mutatják be, akkor sorozatból körülbelül 30-40 képet állítanak ki. Egy interneten elérhető galériába 20 képet szoktak összeválogatni, a sajtó számára pedig 4-5 képet adnak át a fotósok.

rendezvényfotózás michelisz norbert riportfotózás 2

Rendezvényfotózás Michelisz Norbert. Fotóstúdiónk a Supertars International Series rendezvényen az egyik főszponzor a Mercedes számára készítette a rendezvényfotókat.

rendezvényfotózás michelisz norbert riportfotózás 5

Rendezvényfotózás Michelisz Norbert: [1] [2] [3]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

6 comments

  1. Everling Csaba

    Supertars International Series 2012 | Hungaroring • Michelisz Norbert

    F1-es exversenyzőkkel küzdött Michelisz Norbert | A magyar versenyző ezúttal az International Superstars Series versenyein vett részt a Hungaroringen, ahol a közönség örömére dobogóra is állhatott olyanokkal harcolva, mint Tonio Liuzzi, Gianni Morbidelli és Christian Klien.

    Az International Superstars Series elnevezésű nemzetközi versenysorozat fennállása során először látogatott el Magyarországra, de a szervezők rögtön gondoskodtak arról, hogy felkeltsék a magyar szurkolók érdeklődését. A kilencfutamos bajnokság ötödik fordulójára meghívást kapott a nemzetközi szinten is egyre inkább elismert Michelisz Norbert. A túraautó-világbajnokság kétszeres futamgyőztese májusban komoly tömeget vonzott a WTCC hungaroringi hétvégéjére, és a legtöbb néző ezúttal is miatta látogatott ki a pályára. Michelisz nem okozott csalódást a rajongóinak, azonnal fel tudta venni a ritmust a számára ismeretlen szériában.

    A körülbelül 500 lóerős túraautókat felvonultató Superstars sorozatot 2004-ben alapította az egykori autóversenyző, Maurizio Flammini. Az ő nevéhez fűződik egyébként a MotoGP utáni legnépszerűbb gyorsasági motoros széria, a Superbike világbajnokság létrehozása is. Flammini célja, hogy a Superstarst is hasonló magasságokba emelje az autóversenyek között. A bajnokság évről évre terjeszkedik, s bár a kilencből négy versenyre még mindig a szülőföldjén, Olaszországban kerül sor, idén egy hétvége erejéig Európát is elhagyják, hogy az indonéziai Sentul pályára utazzanak.

    A hat autógyártó (Audi, Mercedes, BMW, Maserati, Chevrolet, Jaguar) részvételével zajló bajnokság mezőnye futamról futamra változik, bizonyos versenyzők – Micheliszhez hasonlóan – csak egy-egy hétvégét vállalnak. Közéjük tartozott a korábban 51 Forma-1-es nagydíjon induló Christian Klien is. Az osztrák pilóta azt a Maserati Quattroportét vezette, amellyel idén már több egykori F1-es versenyző, Johnny Herbert, Mika Salo és Christian Fittipaldi versenyzett. Ők a Hungaroringre nem utaztak el, így az F1-es ex-pilótákat Klienen kívül Vitantonio Liuzzi és Gianni Morbidelli képviselte.

    Bár a két futam győzelmein Liuzzi és Klien osztoztak, a hétvége főszereplője – legalábbis a közönség számára – a Giudici csapat BMW M3-as autójával induló Michelisz volt. A magyar versenyző már szombat délelőtt bebizonyította, hogy nem okoz neki gondot a szériaváltás, az első szabadedzésen rögtön a leggyorsabb köridőt autózta. A második gyakorlást kihagyta – az autót szerette volna kímélni -, az időmérőn azonban ismét megvillantotta a tudását, és Liuzzi mögött a második helyen végzett.

    “Örülök, hogy gyorsan fel tudtam venni a ritmust, és jó helyről indulhatok a holnapi első futamon. Jó érzés látni a szurkolók támogatását, remélem, holnap még többen kilátogatnak” – mondta az időmérő után. Michelisz képességeit a több mint 80 F1-es futamon induló Liuzzi is dicsérte. “Egyáltalán nem lesz könnyű nyerni holnap, hiszen Norbert hazai pályán versenyez, és a közönség is az ő oldalán áll. Nagyon jó versenyző, remek eredményei vannak a világbajnokságban. Most is gyorsan alkalmazkodott, holnap nagyon oda kell rá figyelnem.”

    Michelisz valóban erőt merített a közönség szeretetéből: az első futam után felállhatott a dobogó harmadik fokára, pedig WTCC-s csapatfőnöke, Zengő Zoltán csendben megjegyezte, hogy nagyon nehezen vezethető autót adtak alá. A vetélytársai által a kelleténél kissé talán szabadabban értelmezett repülőrajtnál elvesztette ugyan a második helyet, és később Morbidelli is megelőzte, ő azonban végül motorhiba miatt kiesett, amivel Michelisz visszakerült a 3. helyre. “Reménykedtem a dobogós helyezésben, örülök, hogy összejött. A győzelmet nehéz lett volna megszerezni. A második futamon hátrébbról indulok, de remélem, sikerül előrelépnem néhány helyet” – nyilatkozta Michelisz, aki a fordított rajtácsnak köszönhetően a hatodik helyről kezdte meg a második versenyt. Ez azonban szerencsétlenül alakult számára: már az első körben a mezőny végére esett vissza, mert a rajt után kiforgatták, majd a bokszba hajtva, a túlmelegedő motor miatt feladta a versenyt.

    2012-08-02 at 15:19

  2. Everling Csaba

    Supertars International Series 2012 | Hungaroring

    Az Supertars International Series egy az FG Group által szervezett versenysorozat, mely 500 lóerőnél erősebb Prémium kategóriás autókat sorakoztat fel. 10 márka képviselteti magát és az exkluzív szabályoknak köszönhetően látványos versenyek és kiegyensúlyozott teljesítmények jellemzik a sorozatot. Az FIA által jóváhagyott nemzetközi versenynaptárban 9 tekintélyes és híres európai és Európán kívüli Versenypálya található, világszerte 175 országban tv közvetítéssel, 66 országban élő közvetítéssel (kulcsfontosságú piacokon), több mint 36 millió eurós média értékkel a Kantar Media becslése szerint (WPP Company).

    2012-08-02 at 15:28

  3. Everling Csaba

    Rendezvényfotózás | Céges rendezvény és konferencia fotózás

    Az évek során számos különböző típusú rendezvényen vettünk részt fotográfusként.
    Többek között:

    • sport- és autóversenyeken;
    • céges konferenciákon;
    • díjátadó ünnepségeken;
    • fesztiválokon;
    • csapatépítő napokon.

    Rugalmasan alkalmazkodunk a követelményekhez, hogy olyan fotókat készíthessünk, melyek felkeltik az emberek figyelmét, illetve amelyek segítségével örömmel emlékezhetnek az adott eseményekre. Szívesen adunk tanácsot céges arculat-, reklám-, eseményfotózás tervezésében is.

    2012-08-02 at 15:37

  4. Everling Csaba

    Rendezvényfotózás | Céges rendezvény fotózás

    Fotóstúdiónk csapata a magánszemélyek mellett igyekszik teljeskörűen kiszolgálni a céges partnerek üzleti igényeit is. A szakmai konferenciáktól a csapatépítő tréningekig széles skálán vállaljuk különféle céges rendezvények fényképezését, magas minőségi sztenderdeknek megfelelve, maximális elhivatottsággal.
    Céges ügyfeleink számára egyedi csomagajánlatokkal állunk rendelkezésre.

    2012-08-02 at 15:40

  5. Everling Csaba

    Rendezvényfotózás | Kreatív rendezvényfotózás

    Minden rendezvényszervezőnek fontos, hogy a munkája meglegyen örökítve úgy, hogy azt referenciaként is feltudja használni. Fotósaink, mind a szponzorok, mind pedig a résztvevők szemszögéből a rendezvény teljes hangulatát tükröző képeket készítenek, melyeket büszkén tud felhasználni bármilyen célra.Fontosnak tartjuk, hogy olyan képeket készítsünk, mely azt láttatja amit Ön a rendezvénnyel meg akart mutatni és el akart érni.

    Vállaljuk a rendezvény után a képanyag leválogatását és eljuttatását, nyomtatott médiákba, nyomdai minőségben.

    2012-08-08 at 08:44

  6. Everling Csaba

    Rendezvény fotó | Céges rendezvények fotózása

    Egy profi rendezvényt megszervezni nem kis feladat. A helyszín lefoglalása, a program megszervezése, a résztvevők meghívása mellett már időben gondolni kell az esemény dokumentálására is. Fotóstúdiónk vállalja céges rendezvények, kiállítások, bulik teljeskörű dokumentációját, az előkészületektől a rendezvény legvégéig – a pontos igények maximális figyelembe vételével!

    2012-08-08 at 08:56

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>