Reklámfotó termékfotó • Syngenta Seeds | Tárgyfotózás nr. VII

Reklámfotó termékfotó, reklámfotók, reklámfotózás, reklám fotók | Ételfotózás, gasztrofotózás

Reklámfotó termékfotó | Syngenta Seeds. Mi tesz különlegessé egy fényképes hirdetést? A leíró képessége, hogy hangulatot tud teremteni, szórakoztat, művészi értéket képvisel vagy elad egy terméket? A fotó mindezt egyszerre tudja, és még sokkal többet.

reklámfotó termékfotó syngenta paradicsom

Reklámfotó termékfotó | Syngenta Seeds. Jó reklámfotó termékfotó nélkül küzdelem a marketingmunka. Az igazán jó reklámfotó a sikeres vizuális marketing kommunikáció alapja.
Vizuális világban élünk. Termékeink, s marketing üzenetünk a médián keresztül, látványos képi formában kerülnek a fogyasztóhoz a legközelebb.
Manapság már nemcsak a nagy márkák, de a kisebb cégek is felismerték, hogy a termékeiket jó tárgyfotók, termékfotók mellékelésével sokkal hatékonyabban, sikeresebben értékesíthetik. A fotó képes érzéseket közvetíteni, előnyöket sugallni, reményt, vágyat kelteni. Bármely írott szövegnél hatékonyabban közvetíti a minőséget és a marketing üzenetet akár katalógusban, akár honlapon, vagy szórólapon, hirdetésben, bármilyen felületen, ahol értékesíteni kívánjuk a termékeinket.

reklámfotó termékfotó syngenta paradicsom1

Reklámfotó termékfotó | Syngenta Seeds. Ha kinyitunk egy újságot, vagy megnyitunk egy honlapot, az első dolog, amit az ember szeme érzékel és megnéz, az a kép, a fotó. Ezek közvetítik legerősebben, leghatékonyabban a marketing üzenetet.
Emiatt fontos az értékesítők és a marketing tervezők számára a jó minőségű, gondosan kivitelezett termékfotó. A hatékony értékesítés, a jó reklám miatt fontos, hogy ne a termékfotózáson spóroljunk, mert egy gondosan megtervezett, és szépen kivitelezett reklámfotó, egy igényes katalógus, vagy kiadvány megsokszorozhatja a cég árbevételét.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Everling Csaba

    Miért használ a nyomtatott reklám több mint 80%-ban fotót? Mitől olyan hatásos egy fénykép, és hogyan fejti ki hatását? Oldalunkon ezekre a kérdésekre keressük a választ.

    2010-09-07 at 08:35

  2. Everling Csaba

    A színek emocionális, asszociációs és szimbolikus hatása | Lélektani hatások

    A színek, a közvetlen élettani hatáson túl, asszociációs és szimbolikus jelentésükkel erős érzelmi ingert jelentenek az ember számára, nagymértékben befolyásolják a hangulatát, érzelmi állapotát.

    A táplálkozásban különösen fontos szerepe van a színeknek. Élelmiszereknél a színek alapján nemcsak felismerjük az adott ételt, hanem a minőségét, frissességét, összetételét is megítéljük. Sőt legtöbb esetben a színek asszociatív hatásán keresztül az ízre is következtetünk.

    2010-09-14 at 12:22

  3. Everling Csaba

    A színek élettani hatása | Hideg és meleg színek

    A megfelelő színek kiválasztása rendkívül fontos a reklámokban, mert minden szín meghatározott módon hat az emberre. A színek hatását egyfelől a szervezetre gyakorolt közvetlen befolyásuk határozza meg, másfelől, azok az asszociációk, melyeket a színek múltbeli tapasztalat alapján kiváltanak.

    A színek különbözőképpen hatnak idegrendszerünkre, ezek a hatások következménye lehet a vérnyomásunk változása, hideg vagy meleg érzet, pulzusszám növekedése, légzés ritmusának változása. Ezeket a fiziológiai változásokat úgy érzékeljük, hogy egy fotó felkelti a figyelmünket, magával ragad, és valamilyen másodlagos érzést vált ki belőlünk. Boldogságot, megnyugvást, örömöt, vagy éppen ellenkezőleg szorongást, rossz a közérzetet, éppen ezért nagyon fontos a reklámfotók helyes színtónusainak kidolgozása.

    2010-09-16 at 07:58

  4. Everling Csaba

    Ételfotó, ételfotózás | Fotóstúdió

    Sokfajta ételfotó létezik, azonban az ételek ízét és illatát egyik ételfotón sem érezzük. Az ételfotózás éppen ezért egy igazán embert próbáló műfaja a fényképezésnek.

    Ételfotózásnál is fontosak a színek, a fények, és a kompozíció. Egy ételfotó célja, hogy a fotón látható étel megnyerje annak nézőjét, aki vizuálisan azonnal jóllakik…

    Amikor egy jó, számunkra tetsző ételfotót látunk éhesek leszünk, és eltökélt szándékunk a látott ételt megkóstolni. Legyen bármilyen ételfotóra is szüksége, készséggel állunk rendelkezésére.

    2012-07-13 at 21:37

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>