Katalógusfotózás készítés • OPEL DM Hírlevél | Reklámfotózás nr. V

Katalógusfotózás készítés, reklámfotózás, tárgy és katalógus fotók | Fotóstúdió, fotóműterem, műtermi fotózás

Katalógusfotózás készítés | OPEL DM Hírlevél. A katalógusfotózást fotóstúdiónk azon cégek részére ajánlja, akik termékeiket minél közelebb szeretnék hozni már meglévő és leendő vásárlóikhoz. Mai társadalmunk erősen a vizualitásunkra építő világban zajlik, ezért a fogyasztók nagy része a katalógusok hatására dönt a vásárlás mellett, hiszen a legtöbb információ befogadására alkalmas érzékszervünk a szemünk. Egy jó fotónak (katalógusfotónak) komoly vevőcsalogató ereje van. Nemcsak felkelti az az érdeklődést, vonzza a szemet, de el is adja a terméket. Bármilyen kiadványt vagy magazint veszünk kézbe, bármilyen weblapot nyitjuk meg, az első dolog, amire a szemünk fókuszál, mindig egy fotó. A jó katalógusfotó mindazt elmondja, amit hiába próbálunk szavakba önteni, nem helyettesíti semmilyen leírás. A fotó alapján rögtön látható milyen a termék formája, a színe, milyen anyagból készült.

katalógusfotózás készítés OPEL 1

Katalógusfotózás készítés | OPEL DM Hírlevél.  Fotóstúdiónk feladata egy olyan reklám fotósorozat elkészítése volt, amely az OPEL téli DM katalógusának dekorációs képanyagának igényeit elégíti ki. A prospektus elkészítéséhez szükség volt egy téli tájképre, amit képarchívumunkból választott ki a megrendelő. Egy autófotóra, mely fotó teljeskörű elkészítése fotóstúdiónk feladata volt [helyszínválasztás, fotózás, digitális feldolgozás: az álló autóból olyan felvétel készítése photoshop segítségével, mely a mozgásban lévőnek tűnik]. Továbbá modelles szervizfotó jelenetekre, melyeknél stúdiónk szervezte alvállalkozóin keresztül a karaktermodelleket. Valamint műtermi tárgyfotókra.

katalógusfotózás készítés OPEL 2

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Everling Csaba

    Reklámfotózás | Fényképes hirdetés

    Képzeljünk csak el egy utazási prospektust tele rajzokkal napsütötte tengerpartokról és
    hófödte hegycsúcsokról, egy ételreklámot, amiben vízfestékkel festett gusztusos
    fagylaltkehely látható, vagy egy katalógust, amiben tusrajzokkal ábrázolt ruhák alapján
    döntjük el, hogy melyik inget rendeljük meg. Biztos nagyon szépek lennének ezek az
    illusztrációk, de ki is fejtenék azt a hatást, amit a reklámozó szeretne? Nem kell
    megválaszolnom a kérdést. Manapság elképzelhetetlen a reklámok nagy része fénykép
    nélkül, sőt sok esetben a fotó az egyetlen lehetőség.

    Mi tesz különlegessé egy fényképes hirdetést? A leíró képessége, hogy hangulatot tud
    teremteni, szórakoztat, művészi értéket képvisel vagy elad egy terméket? A fotó mindezt
    egyszerre tudja, és még sokkal többet.

    2010-09-09 at 04:35

  2. Everling Csaba

    Prospektus
    A prospektus többoldalas, színes, jó minőségű papírra nyomtatott reklámanyag. Ebben részletesen be lehet mutatni a terméket és tulajdonságait, valamint a gyártó céget is. Megnő a szöveg szerepe, de még itt is a fénykép a meghatározó. Több képet megjelenítve, részletesen, használat közben is be lehet mutatni a terméket. Nagyobb értékű termékék vásárlása előtt (például: autó, műszaki cikk), sokan beszerzik a prospektust információforrásként.

    Katalógus
    Abban különbözik a prospektustól, hogy kevesebb szöveget jelenítenek meg, tehát a vevő szinte teljes mértékben a fénykép alapján dönt a vásárlásról. Ezért a fotónak jó minőségben, tejes részletességében kell bemutatni az árut, és használatát. A terméket általában több oldalról lefényképezik. Az áru megvilágítása során minden zavaró árnyékot és tükröződést „eltüntetnek”, minimális kelléket, díszítőelemet használnak. A termék tárgyilagos bemutatásán van a hangsúly.

    2012-06-05 at 15:40

  3. Everling Csaba

    DM hírlevél | Direkt marketing

    A direkt marketing olyan kapcsolatfelvétel, amelyet a céged kezdeményez a meglévő vagy lehetséges ügyfelek felé azért, hogy eladásokat generáljon, vagy hogy emelje a cégeddel és/vagy a termékeddel kapcsolatos ismertséget.

    Sok cég számára ez messze a leginkább költséghatékony formája a marketingnek. A kiküldött levéltől és a szórólaptól a telefonos marketingig és az e-mail marketingig terjed. Ezzel lehetővé válik a számodra az, hogy nagyobb pontossággal célozz meg vásárlókat, mint amit más módszerek lehetővé tesznek.

    Ha a legtöbbet akarod kihozni a kampányodból, és ha jó válaszarányokat akarsz, akkor nagyon fontos a direkt marketing kampány gondos előkészítése, gyártása (fotózása).

    2013-12-14 at 21:15

  4. Everling Csaba

    Direkt marketing | Direkt levél

    A direkt levél lehetővé teszi a számodra azt, hogy a termékeidről és a szolgáltatásaidról információt juttass el közvetlenül azokhoz az emberekhez, akiket érdekelhet. Noha gyakran csak “levélszemét” –nek titulálják, mégis nagyon hatékony lehet az üzleti és a magán vásárlók piacán is, ha megfelelően van megtervezve, és kutatás előzte meg.

    A levélhez általában termék brossúrát, rendelési nyomtatványt és ingyenes válaszborítékot is csatolnak. Ne legyél felületes az anyagok előkészítésénél, mert a direkt kampányod sikere múlik ezen.

    A másik fontos dolog a sikeres direkt levél kampány esetében a nagyon jó minőségű címlista. A legjobb hatékonyságú listák a céged saját és jól menedzselt belső listáiból alakulnak ki. Ezek esetében tudható, hogy a címzetteknek milyen preferenciái vannak, és ennek megfelelően alakíthatod ki az ajánlatodat a számukra.

    Ha nincsen saját listád, akkor igénybe vehetsz külső listákat is. A célcsoportodnak megfelelően elérhetőek magánszemélyeket és cégeket tartalmazó listák is.

    2013-12-14 at 21:17

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>