Irodafotózás Lufthansa System | Irodafotózás nr. I

Irodafotózás, építészet és épület fotózás, belsőépítészet fotózása | Budapesti fotóstúdió

Irodafotózás | Építészetfotózás. Az építészeti fotó két szakma határterülete, ugyanakkor külön műfaj. Olyanok tudják magas szinten művelni, akik mindkét területet átlátják [reklámfotózás – épített környezetünk]. A fejlettebb országokban sokak szakmája vagy hobbija, ezek a fotósok nagyon gyakran csak ezt a műfajt művelik, nem ritkán építész végzettségűek.
Hazánkban a kereslet hiányában önálló szakmává még nem nőtte ki magát, de stúdiónk fel van készülve, hogy minden építészeti és belsőépítészet fotózás kihívásának megfeleljen: perspektíva helyességű fényképezés, egyedi látásmód, speciális világítás.

Irodafotózás. Megfelelő reklámfotó nélkül terméket reklámozni olyan, mint erdőbe fát vinni: értelmetlen. Gyenge kivitelű termékfotót használni, pedig balgaság, mert nagymértékben rontja a termék és a cég megítélését. Tehát egy rossz, vagy nem létező termékfotó, Önnek elmaradt vásárlásokat generál. Így folyamatosan erősítve a konkurens cégek eladásait. A konkurens cégek, pedig örülnek, hogy előre engedték őket.

Lufthansa. Tovább bővítette magyarországi jelenlétét az informatikai szolgáltatásokat nyújtó Lufthansa Systems. A Lufthansa Systems Hungária Kft., a Lufthansa Systems AG budapesti leányvállalata, 1995-ös alapítása óta egy 450 főt számláló multinacionális céggé nőtte ki magát.
Fotóstúdiónk feladata egy átfogó reklám képanyag elkészítése volt.

irodafotózás építészet épület fotózás lufthansa system 1

Irodafotózás | Építészetfotózás: [1] [2] [3] [4] [5]

Irodafotózás | Építészetfotózás. Fotóstúdiónk a fényképezés minden ágát műveli, de az építészeti fotók munkáink kiemelt részét képezik. Az épületfotózáshoz a fényképezőgépek és optikák legkimagaslóbb darabjait használjuk, ezért a nehezebb feladatokat is meg tudom oldani. Számunkra a nagyon szűk belső terek és kivilágítása és bemutatása sem gond.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

10 comments

  1. Everling Csaba

    Reklámfotók | Cégarculatok

    Egy cég megjelenésében és üzletpolitikájában, nagyon fontos, hogy termékeit és szolgáltatásait, hogyan prezentálja a külvilág felé. Éppen ezért fotósaink, a legkülönfélébb módszerekkel és technikákkal próbálják a megrendelő célközönségének felkelteni érdeklődését a céltermék iránt fotók formájában.

    Legyen az egy irodaépület, szórakozóhely, étterem vagy személy, tárgy, illetve bármilyen termék, szolgáltatás, mi mindegyik esetben tudunk prezentálni egy megfelelő megoldást.

    2012-05-16 at 10:46

  2. Everling Csaba

    Lufthansa System | A repülés és az informatika

    A világ repterein százezernél is több repülőgép száll fel minden nap. Egyetlen repülőgép felszállásához is számtalan kritikus technikai és logisztikai folyamat összehangolt működése szükséges, ami elképzelhetetlen lenne stabil és innovatív informatikai megoldások nélkül.
    A Lufthansa Systems AG, a világ egyik vezető vállalata a légiközlekedés, valamint a légitársaságok számára nyújtott IT szolgáltatások területén.
    A vállalat központja a Frankfurt melletti Kelsterbachban található, Németországon kívül 14 más országban van jelen, összesen megközelítőleg 3000 főt foglalkoztat.
    Európa egyik legmodernebb és legnagyobb számítógép központjának üzemeltetőjeként és repülési informatikai rendszerintegrátorként egyedülálló know-how-val és másfél évtizedes tapasztalattal rendelkezik a légiközlekedési üzleti folyamatok informatikai támogatásában. Sikereink alapját az alapos technológiai tudás mellett a repüléssel kapcsolatos folyamatok mélyreható ismerete szolgáltatja.
    Légiközlekedési informatika Budapesten
    A Lufthansa Systems Hungária Kft., a Lufthansa Systems AG budapesti leányvállalata, 1995-ös alapítása óta egy 450 főt számláló multinacionális céggé nőtte ki magát. A cég nagymértékben hozzájárul az LSY cégcsoport termékfejlesztési projektjeihez, a cégcsoportban is egyedülálló szoftver tesztelési szolgáltatásokat nyújt, valamint 7/24 távoli rendszer-üzemeltetést végez budapesti Service Operation Centerében.

    2012-05-17 at 06:04

  3. Everling Csaba

    Reklámfotó • Tárgyfotó • Rendezvényfotó | Műteremben • Kiszállással

    Az alkalmazott fotográfus alkotó gondolkodású szakfényképész. Az alkalmazott fotográfia területe az ipar, a szolgáltatás és a kereskedelem. Itt nem az önmegvalósítás a cél, hanem a megrendelésre dolgozás, munkájának átfogó alaptétele az ötlet, a koncepció és a vizualizálás. Fontos elvárás a vizuális kultúra ismerete, a kreativitás, a minőségtudat, a technikatudás, a koncepcionális gondolkodás. A fotográfus feladata a magas esztétikai értékű, reklámcélú, koncepcionális, minőségi fotófelvételek elkészítése, a felvételek további feldolgozása és tökélesítése képfeldolgozó programok segítségével nyomtatványokba, egyéb médiákba.

    2012-07-26 at 10:50

  4. Everling Csaba

    Építészetfotózás | Belsőépítészet fotózás

    Az építészeti fotó két szakma határterülete, ugyanakkor külön műfaj. Olyanok tudják magas szinten művelni, akik mindkét területet átlátják [reklámfotózás – épített környezetünk]. A fejlettebb országokban sokak szakmája vagy hobbija, ezek a fotósok nagyon gyakran csak ezt a műfajt művelik, nem ritkán építész végzettségűek.

    Hazánkban kereslet hiányában önálló szakmává még nem nőtte ki magát, de stúdiónk fel van készülve, hogy minden építészeti és belsőépítészet fotózás kihívásának megfeleljen: perspektíva helyességű fényképezés, egyedi látásmód, speciális világítás.

    2012-07-30 at 17:00

  5. Everling Csaba

    Építészeti fotózás | Grafikai munkák

    Az épületfotók különösen fontosak az építészek, beruházók, tulajdonosok, ingatlan hasznosítók számára. Az általam készített extra nagylátószögű belső felvételek egy képen megmutatják a belső terek kapcsolódását. Meg tudom oldani az egészen szűk terjedelmű helyiségek, nehezen világítható szaunák, hangulatos borospincék esztétikus bemutatását is. Az utómunkával eltüntetem az apróbb hibákat, mint például a világítótest hiányát, a szomszéd nem kellően esztétikus melléképületét, esetleg pótolni tudom a még ki ki nem nőtt gyepszőnyeget is.

    2012-07-30 at 17:11

  6. Everling Csaba

    Építészeti fotózás | Épület fotózás

    Építészeti fotózás lényege hogy bemutassuk az ember által készített remek szerkezeteket, de nem mindegy hogy is készítjük el ezeket a képeket milyen fényviszonyokba fotózunk és fókuszt használunk. Fontos hogy visszaadjuk ezeknek a remek épületek igazi erejét. A gyönyörű ebben a művészetben hogy az épületek amik igazából nem mozognak és tökéletes pozícióból tudunk fotózni mégis megannyi variációban tudjuk megjeleníteni.

    2012-07-30 at 17:22

  7. Everling Csaba

    Építészeti fotózás | Épület fotózás

    A megrendelővel folytatott személyes megbeszélés és egyeztetés alapján kialakított brief szerint vállaljuk:
    • közintézmények;
    • műemlékek;
    • vendéglátóipari létesítmények és szórakozóhelyek;
    • szállodák;
    • ipari létesítmények;
    • magánlakások;
    • kiállítóhelyek és múzeumok;
    belsőépítészeti fotózását, építész és belsőépítész irodák számára referencia portfolió összeállítását, valamint dekorációs célra egyedi fotók készítését.

    2012-07-30 at 17:44

  8. Everling Csaba

    Építészeti fotózás | Épület fotózás | Belsőépítészeti fotózás

    A megrendelővel folytatott személyes megbeszélés és egyeztetés alapján kialakított brief szerint vállaljuk:
    • közintézmények fotózását;
    • műemlékek fotózását;
    • vendéglátóipari létesítmények és szórakozóhelyek fotózását;
    • szállodák fotózását;
    • ipari létesítmények fotózását;
    • magánlakások fotózását;
    • kiállítóhelyek és múzeumok fotózását;
    belsőépítészeti fotózását, építész és belsőépítész irodák számára referencia portfolió összeállítását, valamint dekorációs célra egyedi fotók készítését.

    2012-07-30 at 17:48

  9. Everling Csaba

    Irodafotózás | Enteriőr fotózás

    Az enteriőr képek elsősorban egy építmény belső terét mutatják be, a lehető legnagyobb terület átfogásával. Ugyanakkor ide sorolható a kisebb részletek fényképezése is, hiszen a nagy egészben sokszor elvesznek az apróbb, de az egész helyiség hangulatára azért nagyon is jellemző részletek.

    Ezért különösen fontos egy teljes ingatlan bemutatásánál hangsúlyt fektetni a belső terek egészének és részleteinek bemutatására is törekedni, hiszen az egészről így nyerhető teljes benyomás.

    Fotóstúdiónk magánszemélyek, és vállalatok számára egyaránt segít, hogy ingatlanjaik belső terét is a legjobb fotók segítségével mutathassák be az interneten, vagy különböző kiadványokban.

    A belső terek fotózása professzionális felszereléssel stúdió világítás segítségével valósul meg, és a mai technikáknak köszönhetően, akár 360° látószögben tudjuk megörökíteni a termeket, szobákat, és egyéb helységeket.

    2013-10-25 at 09:05

  10. Everling Csaba

    Épület fotózás | Irodafotózás

    A képek többet mondanak a szavaknál. Egy jó épületfotó, sokkal részletesebben, beszédesebben mutatja meg az épületet, ingatlant, olyan információkat közvetít, amelyeket szavakkal nehéz lenne kifejezni. A beszédes kép segít a vevővel bizalmi kapcsolatot kialakítani, választ adhat az esetlegesen felmerülő kérdéseire, segít leküzdeni bizalmatlanságát.

    Az épületfényképezés többféle célú lehet, ezért többféleképpen is lehet megközelíteni. Az egész építmény ábrázolása minden esetben a dokumentálást szolgálja. Az esztétikus megjelenítés azonban ki is emelheti ezt a művészi igényesség szintjére. Ugyanez igaz az elsősorban építész szakmai jelentőségű épületrészlet ábrázolásokra is.

    2013-10-25 at 09:07

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>