Fotó kiállítás nr.I | Múzeumok Éjszakája 2012 | Képügynökség nr. IX

Fotó kiállítás | Fotó gyűjtemény, fotóművészet és kiállítás

Fotó kiállítás és gyűjtemény. A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa nyomán – 2003 óta rendezi meg évenként az Oktatási és Kulturális Minisztérium, amolyan könnyed, nyáresti kirándulásként. Ehhez a rendezvénysorozathoz szeretne csatlakozni stúdiónk fotómúzeuma, néhány muzeális fénykép közreadásával archívumunkból.
Múzeumok éjszakája. Manapság Magyarországon is újra visszatérőben van a tradicionális Szent Iván éji tűzrakás, az ahhoz kötődő népi hagyományok, hiedelmek felelevenítése, és a nyári napforduló alkalmából történő kulturális fesztiválok megrendezése.
Megélni azt a pillanatot, amelyet egy múzeumban egy képpel szemben megélhet a látogató, átélni azt a pillanatot, amikor megismerünk és megértünk valamit, az olyan varázslat, amelynek jó részesévé válni,  akár a természetről, akár a tudományról, akár a művészetekről legyen is szó. Ez a találkozás csenddé lesz bennünk: a teremtés megismerésének csendjévé.  Lenyűgöz a letűnt idők lenyomata!

fotó kiállítás fotóügynökség

Fotó kiállítás és archívum. A kiállítás megtekintéséhez kérem, látogassanak el a Fotóesszenciára fotóstúdiónk galériájába.
Muzeális fotóarchívumunk olyan képügynökség mely magyar fotográfusok, múzeumok és egyéb gyűjtemények képeit tartalmazza, amelyek főként  a magyarországi városok, mindennapi életjelenetek, kulturális események, valamint számtalan egyéb érdekességet mutat be a múltból. Képügynökség és fotóügynökség, stockfotó, fotó archívum.
Stúdiónk fel van készülve, hogy bármilyen reklám vizuális anyagának összeállításában segítséget nyújtson. Képügynökségünk egyesíteni próbálja a már működő képügynökségei archívum, valamint a működő fotóstúdió előnyeit.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

5 comments

  1. Everling Csaba

    Fényképarchívum | Fotógyár | Képügynökségi fotózás

    Nagy örömmel vállaltuk fel azt a feladatot, hogy a fotózás hőskora óta elkészített “kallódó” képeket megmentsük az enyészettől, és azokat közkinccsé tegyük.

    Hisszük, hogy a megörökített pillanatokat meg kell becsülni. Napjaink legújabb technikáival újjá varázsolni a felvételeket, és segítségükkel már kezdődhet is az időutazás!

    Nem hagyjuk veszni fotógyűjteményét! Galériánk vásárol egészen az üveg diáktól, a leica diákig minden témakörben fotókat, melyeket a ’80-as évek közepéig készítettek. Legyenek azok családi események, utazások, tájfotók vagy akár portrék.

    2012-06-14 at 13:37

  2. Everling Csaba

    Képügynökségi archívum | Grafikai előkészítéssel

    Fotóstúdiónk több mit félmillió darabot számláló képgyűjteménnyel rendelkezik, mely anyagból, szabadon válogathat. Gyűjteményünk mérete biztosíték arra, hogy bármilyen reklámanyag fotóállományát érdekesebbé tegyék.

    A kiválasztott felvételeket bármilyen célra előkészítjük [szkennelés, színprofil beállítása, retusálás], feldolgozzuk.

    2012-07-06 at 15:15

  3. Everling Csaba

    Képügynökségi fotózás | Fotógyár | Fényképarchívum

    A Fotóstúdiónk évről évre rengeteg fotót készít különböző témákban. Képarchívumunkban ön könnyen megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbbet. Ha keresése közben nem találta meg az igazi, az Önnek szükséges fényképet [a képügynökségi anyagok csak kb. 80%-ban felelnek meg grafikai terveinek] akkor forduljon hozzánk bizalommal, a layout fotó átvétele és a megrendelés felvétele után rövid határidőn belül előkészítjük, és küldjük a kiválasztott képet.

    2012-07-10 at 04:46

  4. Everling Csaba

    Fényképek digitalizálása | Szkennelés

    Fotóstúdiónk így a XXI. században egy kicsit múlt-idézve felajánlja, hogy beszkenneli archív anyagait. Rendelkezünk bármilyen méretű (leica, roll, sheet film), bármilyen nyersanyag (papírkép, negatív, dia), digitalizálásara alkalmas nyomdai szkennerrel.

    A jól sikerült kiadványok ismérvei közé tartozik a képanyag. A fényképeket, ha nem digitális kamerával készülnek a felvételek, először digitalizálni kell. A képek magas színvonalon végzet digitalizálását, ezt a nyomdai előkészítésben alapvető, kiegészítő szolgáltatást a CCG Fotóstúdió már a kezdetek óta biztosítja.

    A legfejlettebb berendezésekkel végzett szkennelés akkor válik igazán jelentőssé, ha a megrendelő igényes képeket szeretne viszontlátni kiadványában. Ennek az elvárásnak az egyszerű asztali szkennerek és a hozzájuk kapható szoftverek technikai adottságai már nem minden esetben felelnek meg. Itt számos olyan paramétert kell figyelembe venni, amelyeket professzionális felhasználásra tervezett berendezésekkel lehet megfelelő módon beállítani és rögzíteni. Ebben nyújtanak segítséget teljeskörű nyomdai szkennereink a tapasztaltunk, amikkel számos igényes munkát tudhatnak maguk mögött.

    További információért keressen bennünket bizalommal a kapcsolat menüpontban feltüntetett telefonszámon, vagy drótpostán.

    2012-08-07 at 10:13

  5. Everling Csaba

    Fotómúzeum | Segítsen többet megtudni a képről!

    Régi fotóink között számos olyan található, amelynek szereplői, s a felvétel készítésének körülményei ma már ismeretlenek. Cégünk történészekkel együtt kutatja e fotográfiák hátterét, s most a széles közvélemény segítségét is kérjük e munkához.

    Az alábbi képeken olyan szereplők is láthatók, akiknek kiléte számunkra ismeretlen. Kérjük, segítsen azonosítani a fotókon látható személyeket, eseményeket, helyszíneket, esetleg a kép készítésének körülményeit.

    2013-12-11 at 21:54

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>