Divatfotózás kreativitás és a tudatosság egyvelege | Divat és modellfotózás nr. I

Divatfotózás kreativitás |  Divat, modellfotózás

Divatfotózás kreativitás és a tudatosság egyvelege. A világ folyton változik, nincs megállás. Mi is érzékeltük a megváltozott igényeket, melyeket ügyfeleink velünk szemben támasztottak. A divat és modellfotózás a fotózás egyik legnehezebb területe, mert tárgya élőlény, maga az ember, akinek érzelmei, a külvilág hatásaira adott megnyilvánulásai gyakran megváltoztatják külső megjelenését.
A divat és modellfotózás kapcsán élethű, reális fotó csak úgy készülhet, ha a fotón ábrázolt személy a rá legjellemzőbb, legkedvezőbb helyzetet mutatja. A divat és modellfotózás alkalmával ezt az optimális helyzetet kell nagyon gyors döntéssel kiválasztani.
Éppen ezért a divat és modellfotózás a fotósnak határozottnak, jó megfigyelőnek, és igen gyakorlottnak kell lennie. Nagyon fontos a meglátás, arcelemző képesség.
Már a megrendelés alatti beszélgetés során alaposan, de titokban, hogy a leendő modell azt ne vegye észre, alaposan elemezni érdemes az arcát, mozdulatait, megnyilvánulásait, hogy a majd elkészülő fénykép az ügyfél üzletpolitikájának legjellemzőbb jegyeit hordozza.
Így lesz a divat és modellfotózás művészi értékű.

divatfotózás kreativitás kreatív modellfotózás 16

Divatfotózás kreativitás és a tudatosság egyvelege. A fénykép képes arra, hogy a mulandó gesztusokat és az örök szépséget egyaránt megőrizze. Nehéz elképzelni, hogyan fejlődött volna a modern divat és reklámszakma a fényképészet nélkül. Semmilyen más médium nem képes a látvány ilyen kristálytiszta ábrázolására miközben a néző felé valami egészen másfajta információt közvetít.
Ritkán fordul elő, hogy egy portré állásfoglalás nélkül, egyszerűen csak megörökíti egy ember arcát. Általában azért készül, hogy megismerjük az ábrázolt személy reakcióját, vagy egyszerűen csak mondani akar az illetőről valamit. Ezért aztán meg kell találnunk a helyes arányt a valósághű ábrázolás és a szubjektív kifejezésmód között.

divatfotózás kreativitás kreatív modellfotózás 12

Divatfotózás kreativitás és a tudatosság egyvelege. Munkám során mind hazánkban, mind nemzetközi téren a legkülönfélébb igényekkel, megbízásokkal találkoztam, legyen az akár divatfotózás (katalógus, editorial, imagekommunikáció, reklámkampány), akár portfóliókészítés (pályájukon éppen induló, illetve professzionális modellek számára), vagy magánmegrendelők részére fotóalbum kivitelezése.
Megbízóimat korszerű technikával, saját, több éve velem dolgozó kreatív csapattal (sminkes, fodrász, stylist, asszisztensek), gazdag modelladatbázissal (kezdő, gyakorlott és topmodellek), kiterjedt társszakmai kapcsolatrendszerrel várom. Akár teljes projektre (kreatív koncepció kidolgozása, casting lebonyolítása, fotózás, grafikai, nyomdai kivitelezés), akár meglévő (vagy csupán megálmodott) forgatókönyv alapján történő munkára kapok felkérést, igyekszem azt „szöveghűen” lefordítani a fotográfia képekkel kommunikáló nyelvére.

divatfotózás kreativitás kreatív modellfotózás 8

Divatfotózás kreativitás és a tudatosság egyvelege: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Részletes referencia munkákért és további információkért kérjük, látogassa meg modellfotózással foglakozó szakmai honlapunkat.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Everling Csaba

    Portréfotózás | Modellfotózás

    A személyfotózás a fotózás egyik legnehezebb területe, mert tárgya élőlény, maga az ember, akinek érzelmei, a külvilág hatásaira adott megnyilvánulásai gyakran megváltoztatják külső megjelenését.

    A személyfotózás kapcsán élethű, reális fotó csak úgy készülhet, ha a fotón ábrázolt személy a rá legjellemzőbb, legkedvezőbb helyzetet mutatja. A személyfotózás alkalmával ezt az optimális helyzetet kell nagyon gyors döntéssel kiválasztani.

    Éppen ezért a személyfotózáshoz a fotósnak határozottnak, jó megfigyelőnek, és igen gyakorlottnak kell lennie. Nagyon fontos a meglátás, arcelemző képesség. Már a megrendelés alatti beszélgetés során alaposan, de titokban, hogy a leendő modell azt ne vegye észre, alaposan elemezni érdemes az arcát, mozdulatait, megnyilvánulásait, hogy a majd elkészülő fénykép a rá legjellemzőbb jegyeket hordozza.

    Így lesz a személyfotó művészi értékű.

    2010-11-12 at 09:45

  2. Everling Csaba

    Divat és modellfotózás | Zsánerképek

    Az divat és modellfotózás egyik fajtája a zsánerképek, ahol a képen szereplő személy a legkedvezőbb, a rá leginkább jellemző testtartást, arckifejezést veheti fel. A legkülönfélébb hátterek előtt, egészen szélsőséges megvilágítással készülnek ezek a képek.

    Lehet retust alkalmazni a kidolgozás alkalmával, ami a képen szereplő személy kedvező tulajdonságait kiemelheti és a kedvezőtlen tulajdonságokat pedig elnyomja. Természetesen ezeket a beavatkozásokat csak olyan mértékben érdemes alkalmazni, amíg az a kép erényét szolgálja.

    2010-11-12 at 10:04

  3. Everling Csaba

    High-end, high-fashion, high-resolution photography | Műszaki és reklámfotózás

    Modellalbum, műtermi és kültéri divatfotó készítését vállaljuk. Felvételeink perspektíva és formakorrigáltak, a nemzetközi reklám és PR igényeinek megfelelő világítással és minőségben készülnek. High-fashion kategóriában 8×10”-es síkfilmre dolgozunk, így a gigapixeles felvételen a ruha varrása, a smink és a kellékek is tűélesen látszanak. Nincs szükség külön inset képek fotózására a katalógushoz, ugyanis a részletképek az óriási felbontású képből kivághatók.
    Megrendelői igény szerint 4×5”-es síkfilm és középméretű digitális hátfal a színes kategória munkaeszköze, míg a fekete-fehér munkákat Ilford és Kodak filmekre készítjük. Klasszikus és modern hívási technikákkal irányítjuk a képi hatásokat. Riportjellegű fotózásokhoz könnyebb kézi gépekkel és nagy fényerejű objektívekkel vagyunk felszerelve.
    Mobil világítástechnikánk és Magyarországon több, mint 100 különböző, divatfotóra alkalmas helyszín ismerete tesz minket „utazó műteremépítőkké”, ha az organikus, egyedi környezetet kedveli megrendelőnk.

    2012-06-20 at 09:26

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>