Tárgyfotózás fotóstúdióban | Coty • Az illatszergyártó | Tárgyfotózás nr. I

Tárgyfotózás fotóstúdióban | Műtermi fotózás

Tárgyfotózás fotóstúdióban. Életünk dinamikus, vizualitásunkra erősen építő világban zajlik. Minden termék elsősorban a látvány hatására kerül közel a fogyasztókhoz. A fogyasztók nagyrészt a katalógusok hatására dönt a vásárlás mellett. Hiszen a legtöbb információ befogadására alkalmas érzékszervünk a szemünk.
Miért érdemes profi tárgyfotózást kérni? Termékéről, arculatáról a fotók adják az első információt. A vizuális élmény magáért beszél. Egy tökéletes képpel azonnal megnyerheti leendő vásárlóit, ugyanígy egy rossz minőségű fotó el is riaszthatja őket. A vásárló ma gyorsan dönt, és nem mindig olvassa el a szöveget, megnézi a képet és választ.
A jó tárgyfotó mindazt elmondja, amit hiába próbálunk szavakba önteni. A jó tárgyfotón rögtön látjuk, milyen a termék formája, a színe, milyen anyagból készült. A jó tárgyfotó a fogyasztót csábítja, a lelket megérinti, és ösztönzi a bemutatott termék birtoklására. A jó tárgyfotó vágyat kelt. De ami a legfontosabb, a jó tárgyfotó eladja a terméket.
A tárgyfotózás feladata, hogy az eladásra szánt terméket, oly módon mutassuk be a leendő vevők számára, ahogy azt a csomagolás tervezők, és a tulajdonosok szeretnék, és ahogy valószínűleg az üzletekben majd nem találkozhatunk a termékkel.
A vásárlók sokszor azért vásárolnak meg egy terméket, mert a katalógusban vagy egy weboldalon látott katalógusfotó érzelmi hatással van rájuk. A jó katalógusfotó letisztultságot, vagányságot, trendi vonalat, eleganciát, erőt, megbízhatóságot és profizmust, sugároz. Ezekkel az érzelmi hatásokkal a vevők tudattalanul is azonosulnak, ezért gyakran döntenek a vásárlás mellett.

Tárgyfotózás fotóstúdióban - Coty 1

Tárgyfotózás fotóstúdióban: [1] [2] [3] [4] [5]

Tárgyfotózás fotóstúdióban. Fotóstúdiónk profi technikai hátterének és tapasztalt munkatársainak köszönhetően friss és letisztult termékfotókkal segít a különleges megjelenés elérésében.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Everling Csaba

    Fotóműterem | Katalógusfotózás

    Műtermi felvételek épített vagy egyszerűen körülvágható háttérrel. Katalógusokhoz, honlapokhoz, promóciós és reklám anyagokhoz.

    Felvételeket készítünk digitális vagy filmes fényképezőgéppel, műtermemben vagy külső helyszíneken.

    2012-06-01 at 14:22

  2. Everling Csaba

    Reklámkép | Reklámfotózás

    A reklámkép hatékonyságának feltételei kapcsán D. Victoroff a redundancia (a többszörös, több formában való ismétlődése mellett) és az informálás helyett a cselekvésre késztetés mellett a következőket hangsúlyozza: „A reklám célja az esetek többségében nem az áruk bemutatása, hanem az árú jó minőségének vagy értékes tulajdonságainak érvényesítése: a képnek tehát értékelést kell sugallnia. Így inkább szuggerálni akar, mint pusztán leírni. A mellékes másodlagos jelentésű üzenet szerepe tehát fontosabb, mint a fő jelentést közlő üzeneté. Ezért folyamodnak olyan gyakran szó- és gondolatképekhez, amelyek különösen alkalmasak a másodlagos jelentésű üzenetek továbbítására.”

    2012-06-01 at 17:54

  3. Everling Csaba

    Reklámfotó | Tárgyfotó, termékfotó | Fénykép

    „Az első benyomás dönt“ – Ez minden további nélkül a divat- és reklámfotográfiára is érvényes!
    Termékének első benyomása és igényes bemutatása lényegében eldönti áruinak és szolgáltatásainak negatív vagy pozitív megítélését, és ezen keresztül a forgalmát. Ez szintén érvényes a cég vizuális bemutatására, ahogyan az Ön cége külsőleg megjeleníti magát. Mi komplett koncepciókat kínálunk. Testre szabott ötleteket és magas értékű vizuális megvalósítást, kreativitásra és tapasztalatra alapozva.

    Munkaterületünk 18 éve a professzionális divat-, magazin-, gazdaság-, tárgy- és épületfotográfia, vizuális koncepciók megvalósítása.
    Az igényes, mégis megfizethető fotók, magas technikai színvonalon fontos része kínálatunknak. Ez magába foglal image – értékű design fotókat és kihátterezési munkákat. Rendelkezésre állunk továbbá üzletjelentések illusztrálására, céges portrék és riportmunkák készítésére. Amit adunk: költségkerethez igazodó divat- és reklámfotókat a legmagasabb szakmai színvonalon, korszerű technikai felszereléssel, kimagasló képességű háttércsapattal. Többségében közvetlen a gyártónak, a kereskedelemnek dolgozunk, de ügynökségnek, magazinnak is azzal az egyértelmű céllal, hogy tiszta és értékes fotográfiákat alkossunk. Profi, jól képzett stábbal, külsős munkatársak választékával, továbbá kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a hazai és nemzetközi fotográfia területén. Munkánk célja, hogy nemzetközi szintű, letisztult termékábrázolást valósítsunk meg, ami egyfajta média-neutrális felhasználást tesz lehetővé. Igény estén természetesen környezettel és dekorációval is dolgozunk.

    Mintafotó elkészítése lehetséges.
    Tesztelhet bennünket: lehetőséget adunk Önnek, megbeszélés szerint, hogy térítésmentesen mintaképet készítsünk (a termék oda-vissza szállítása a megrendelő költségén). Ezen a módon pontosan és rizikómentesen tesztelheti, hogy megfelelő partnere vagyunk, és az eljárás és a módja megfelel minőségi elvárásainak. Szívesen adunk Önnek és cégének térítésmentesen betekintést a fotográfiai munkánkba és adunk tanácsot médiális megjelenési szándékaihoz.

    2012-06-27 at 11:11

  4. Everling Csaba

    Tárgyfotó, termékfotó | Coty • Párizsi jelentés

    Ezzel a négy betűvel sokszor találkozhattunk már életünkben, de talán senki nem gondolt arra a kapitalizmus eljövetelével beáradó golyós dezodorok és az Exclamation parfüm üvegének szorongatása közben, hogy Coty volt az, akinek tulajdonképpen a mai modern parfümöt köszönhetjük és nem Coco Chanel.

    A kis korzikai 2.0 – a parfümbirodalom császára.
    Párizsban volt szerencsém kettő sőt, három Coty-val is éveken át egy fedél alatt élni, akik sokat meséltek a parfüm-milliárdos életéről. Bonaparte Napoléon távoli leszármazottja, eredetileg Spoturno névvel jött a világra 1874-ben Korzikán, aki csak később vette fel édesanyja leánykori nevét, a franciásabb csengésű Coty-t (ejtsd “koti”). François árva volt, nagyanyja nevelte fel és orvosnak készült. Párizsba került, ahol 1900-ban elvette Yvonne-t, egy festő lányát és ezáltal lépett egyet felfelé a szociális ranglétrán. A sors útjai kifürkészhetetlenek, mert a parfümökhöz végülis a gyógyszertáros barátja és esküvői tanúja révén került közel, aki megmutatta neki a kölni víz receptjét. Az élete innentől kezdve el volt döntve.
    A világ második leghíresebb korzikaija, ekkor Grasse-ban, a parfümök városában tanulja ki a parfümgyártás technológiáját. Fontos azt megemlítenem, hogy ebben az időben a parfüm egy bizonyos réteg kiváltsága volt, ugyanis kizárólag természetes esszenciákból keszítették őket, így elérhetetlen áron lehetett hozzájutni egy-egy üveghez. Monsieur Coty nagy felfedezése abban rejlett, hogy rájött, hogyan kell a parfümöt elérhetővé tenni a nagyközönség számára. Ötlete, hogy a természetes esszenciákat keverje a kémai legújabb vívmányai által előállított szintetikus kivonatokkal, elindította a parfüm “iparosítását”. Coty tehát demokratizálta a parfümgyártást és ezzel a XX. század legnagyobb francia vagyonára tett szert.

    A marketingzseni.
    Páratlan kereskedelmi érzékét bizonyítja, hogy már akkor tudta, minden a csomagoláson múlik. Coty előttig, a parfümoket a hölgyek egy sima üvegben vásárolták meg kedvenc parfümösüktől, majd bementek egy másik üzletbe egy flancosabb flakonért. Az első Coty illatokhoz olyan nevek keszítettek üvegeket, mint René Lalique, vagy Baccarat. Ma már jól ismerjük ezeket a kristálybirodalmakat, de akkoriban ők még csak kezdő designerek voltak. Lalique-ot állítólag Coty tántorította el az ékszerkészítéstől az üveg és a kristály világa felé. (Ezekhez az üvegekhez ma már csak aukciókon lehet hozzájutni.)
    Természetesen saját üzletet is nyitott a rue la Boétie-ben, ami akkoriban nem számított túl jó környéknek. A nagy áruházak polcán is próbálta értekesíteni az elérhető árú termékeit. Ez eleinte nehezen ment, de az urbán legenda szerint egy Louvre-beli üzletvezetőt úgy nyert meg magának, hogy hozzávágott egy üvegflakont a földhöz, ami nyomban széttört. Ekkor több ember odajött megkérdezni, hogy hol lehet kapni ezt az illatot. A Louvre-os üzletvezető végül megkötötte vele az üzletet és pár nap alatt 500 üveg fogyott el a polcokról, így a nagy áruházak is csatlakoztak az elárusításhoz. François Coty pedig négy hónap múlva zsebében érezhette az első egymillió frankját.
    Az I. világháború előtt már a világ négy különböző pontján, London, New-York, Moszkva és Buenos Aires-ben voltak kaphatok a Coty parfümök. A háború vége után pedig végleg kijelölte a parfüm történelmi hivatását : kicsi flakonokba töltötte őket, hogy a frontról hazatérő katonák ajándékba vihessék feleségeiknek, barátnőiknek. Sikere ekkor már milliárdokban volt mérhető és 1920 körül a világ leggazdagabb emberei közé sorolták. Több villát, kastélyt és még újságot is magáénak tudhatott a milliárdos, aki belekeveredett a francia politikai életbe is.

    A Coty-örökség.
    Az őt követő generációknak nem sikerült folytatni a sikertörténetet. A nyolcvanas években az egyik unoka megpróbálta feléleszteni Robert Piguet parfümjeit, melyekhez új üveget is tervezett és amelyek ugyanebben a formában ma is kaphatók a legnagyobb luxusüzletekben – de ma már ez is egy amerikai cég tulajdonában van. Végül megannyi családi viszály után, a céget eladták. A Coty név tehát tovább él a német Benckiser tulajdonában és 2010-ben több, mint 3 milliárd dolláros éves forgalmat könyvelt el, olyan parfümök és kozmetikumok forgalmazásával, mint Calvin Klein, Chloé, Cerruti, Jennifer Lopez, Céline Dion, Adidas, Marc Jacobs, Davidoff, es a Lancaster stb. A luxus cégek ranglistáján a 11. helyet elfoglaló vállalatot a Chanel csak egy hellyel előzi meg a forgalmát illetően, de a francia leszármazottaknak egyetlen százalék sem hullik le ebből. A kastélyok, villák és a párizsi hotelek sem tartoznak többé a család tulajdonába. A hatalmas örökségből néhány eredeti első nyomású Voltaire kötet, egy Cartier kártyaszett és pár porcelán étkészlet maradt meg és persze maga a történelem : ”Le Chypre”, “Ambre Antique” “L’Origan”, “Émeraude”, “L’Aimant”, “Le jasmin de Corse” vagy az első parfüm “La Rose Jacqueminot”. Ha jobban belegondolunk, az alkoholos, szintetikus parfümök nélkül (ma már szinte csak ez kapható a legtöbb márkából) a világ sokkal kevésbé lenne elviselhető.

    Merci Monsieur Coty!

    2013-10-14 at 18:02

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>