Tárgy és ételfotózás • Pálinkaház | Reklámfotózás nr. VIII

Tárgy és ételfotózás, tárgyfotózás, tárgy fotók | Műtermi reklámfotózás

Tárgy és ételfotózás | Budapesti fotóstúdió. Életünket dinamikus, vizualitásra épülő világban éljük. Minden média, termék és egyéb hordozó elsődlegesen a látvány alapján kerül közel a fogyasztókhoz. Legfontosabb és a legtöbb információ befogadására alkalmas érzékszervünk a szemünk. Ezért a fotók erejét soha nem szabad figyelmen kívül hagyni. Egy jó fotónak-, tárgyfotónak ereje van. Felkelti az érdeklődést, vágyat kelt, eladja a terméket. A jó tárgyfotót nem helyettesíti a hosszas leírás. A jó tárgyfotót nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen vonzza a szemet. A jó tárgyfotót akkor is látjuk, ha nem akarjuk. Bármilyen magazint vagy kiadványt veszünk a kezünkbe, bármilyen weblapot nyitjuk meg, a legelső dolog, amire a tekintetünk fókuszál, mindig egy kép.

Tárgy és ételfotózás | Pálinkaház. Egy jó kép gondos előkészítést igényel, fontos a fények, a környezet, a kompozíció és a fényképezőgép összhangjának megteremtése. Ennek érdekében kellő időt kell szánni rá, hogy mindez megvalósuljon. Tárgyfotókat különféle fotósátrakban és dekorációs, derítő kellékek segítségével. Műtermi tárgyfotózás épített vagy egyszerűen körülvágható háttérrel. Katalógusokhoz, honlapokhoz, promóciós és reklám anyagokhoz.
A tárgyfotók teljes körű képkorrekciós eljárás után kerülnek a megrendelőhöz. Az általunk készített képeket a fotózás után digitálisan feldolgozzuk , beállítjuk a színegyensúlyt, megvágjuk a kompozíciót, esetlegesen retusálunk, és előkészítjük a nyomdai munkára az anyagot.

tárgy és ételfotózás pálinkaház reklámfotó 1

Tárgy és ételfotózás | Pálinkaház. Fotóstúdiónk feladata a Pálinkaház éves reklámanyagához, és az áruház beszállítóinak a kiadványba bekerülő PR cikkekhez elkészíteni a reklám és a tárgyfotókat.

Tárgy és ételfotózás | Pálinkaház | A prospektus: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

5 comments

  1. Everling Csaba

    Nehezen találnánk olyan embert Magyarországon, aki még soha, semmilyen kapcsolatba nem került a pálinkával. Kinek a disznóvágás, kinek egy átmulatott lagzi, kinek egy súlyos másnap, ami eszébe jut róla. Vagy az, ahogy az édesapja készítette, vagy az, amikor a barátokkal minden gólnál legurul egy kupica, esetleg az, amikor apóspajtással megitta a pertut.

    2010-09-07 at 17:10

  2. Everling Csaba

    Reklámfotó | Termék és reklámfotózás

    Egy fotó nemcsak egy kép valamiről. A fotó sikerét döntően befolyásolja, hogy hogyan fényképezték le azt a „valamit”. A képkivágás, színhasználat, kompozíció, fényhatások mind jelentősen befolyásolják egy fénykép, és ily módon a reklámkiadvány aktuális tetszését a közönség szemében.

    Néha csak egy jó ötlettel, az adott terméknek egy a megszokottól eltérő képi megfogalmazásával, bemutatásával, kiemelhetjük kiadványunkat a konkurencia reklámkiadványainak sorából.

    2010-09-13 at 16:48

  3. Everling Csaba

    Ételfotózás fotóstúdióban | Italfotózás

    Az italfotózás speciális területe az ételfotózásnak, ami szintén már egy részterülete a fényképezésnek. Italok fotózása különleges szakértelmet követel, mert meg kell birkózni a folyadékkal és az üveggel is. A poharak és üvegek visszaverik a fényt, ezért más megvilágítást igényelnek, mint a folyadék, ami pont elnyeli a fényt. Nagyon nehéz összekombinálni a két megvilágítást egy képen belül.

    2010-10-09 at 10:52

  4. Everling Csaba

    Ételfotózás fotóstúdióban | Italfotózás | Hagyományos megvilágítás

    Sok esetben viszont elkerülhetetlen a hagyományos megvilágítás – az oldalról, illetve a fényképező irányából kapott fény [speciális italfotózás megvilágítások: lásd. Wunderlich Borászat cikkünk]. Például ha fontos megjeleníteni az üveg alakját, ha a címkét is jól láthatóvá kell tenni az üvegen, vagy ha más kellékek is vannak a képen. Ezekben az esetekben össze kell hangolni a háttérvilágítást a hagyományos világítással.

    Az üveg alakját úgy szokták kiemelni, hogy az egyik vagy mindkét oldalon elhelyeznek egy világító felületet, ami elég nagy vagy elég közel van az üveghez ahhoz, hogy egy hosszú világos, függőleges csík tükröződjön vissza az üveg tetejétől az aljáig. Fontos, hogy a visszatükröződő felület elég széles legyen, és ne legyen benne zavaró törés. A nagyon precíz fotósok egy kereszt alakú fekete szalagot tesznek a világítótestre, hogy a visszatükröződésből úgy nézzen ki, mintha egy ablakon jönne be a fény.

    2010-10-09 at 10:55

  5. Everling Csaba

    Ételfotó, ételfotózás | Fotóstúdió

    Sokfajta ételfotó létezik, azonban az ételek ízét és illatát egyik ételfotón sem érezzük. Az ételfotózás éppen ezért egy igazán embert próbáló műfaja a fényképezésnek.

    Ételfotózásnál is fontosak a színek, a fények, és a kompozíció. Egy ételfotó célja, hogy a fotón látható étel megnyerje annak nézőjét, aki vizuálisan azonnal jóllakik…

    Amikor egy jó, számunkra tetsző ételfotót látunk éhesek leszünk, és eltökélt szándékunk a látott ételt megkóstolni. Legyen bármilyen ételfotóra is szüksége, készséggel állunk rendelkezésére.

    2012-07-13 at 21:44

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>