Infografika nr.I

Infografika | Grafikus

Infografika | Online és nyomtatott grafikák. A feladat 2020-as és 2100-as népesség adatok vizuális megjelenítése a laikus közönség számára könnyen befogadható formában. Cél, hogy a megjelenítés segítse, gyorsítsa a mondanivalónk befogadását. Legyen figyelemfelkeltő, érdekes. A megjelenés helye a KSH honlapja, vagy Facebook oldala.
Az infografika olyan kép formátumú dokumentum, amely mondanivalónkat képekkel, grafikonokkal illusztrálva mutatja be. A szövegnél gyorsabban kommunikál.

infografika (3)

infografika (4)

infografika (5)

Infografikák tervezése | Grafikai tervezés. 1989-ben az ENSZ július 11-ét népesedési világnappá nyilvánította, mivel a Föld népessége 1987-ben ezen a napon érte el az 5 milliárd főt.
A földrészek, országok népességének egyik meghatározó tényezője a termékenység, amelyet csökkenő trend jellemez. Ennek hatására a globális népességnövekedés lassul. A világnap felhívja a figyelmet a népességnövekedés mértékére és az ezzel járó problémákra. A csökkenő termékenység hatására lassul a népességszám emelkedése, így a javuló életkilátások mellett elöregedik a társadalom. A jövőbeni népességnövekedés nagyobb részét az afrikai országok fogják adni.
A világ népességét összességében fiatalosabb korstruktúra jellemzi, mint Magyarországét. Ugyanakkor a lassuló globális népességnövekedéssel párhuzamosan zajlik az elöregedés folyamata is, az előrejelzések szerint 2100-ra jelentősen megnő az idősebb korcsoportok létszáma és népességből való részesedése.

infografika (1)

infografika (2)

Everling Csaba | typochonder
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>