Grafika arculat | Névjegyek

Grafika arculat | Logó és névjegy tervezés

Grafika arculat | Logó és névjegy tervezés. Kisarculat. A legfontosabb arculati elem a logó, mert ez fog a legtöbb helyen megjelenni. Karakteresnek, letisztulnak kell lennie, hogy esztétikus és könnyen felismerhető, megjegyezhető legyen. Ezen felül fontos meghatározni az egyéb arculati elemeket: alapszínek, névjegykártya, social media anyagok, e-mail aláírás, levélpapír.

névjegy 01

névjegy 15

Grafika arculat | Logó és névjegy tervezés. Nagyarculat. Sokkal alaposabb a kisarculatnál. Jóval mélyebb elemzést igényel a cégről, így a vég-kifejlett is összetettebb. Egy rendszerre épül, amelynek középpontjában a logó van. Kiegészül grafikai elemekkel, formákkal és lehetővé teszi, hogy minden helyzetben tökéletesen használható legyen a márka megjelenése. Egy jól működő arculatban minden elemnek köze van a másik elemhez és tudatosan van felépítve. A logón, névjegykártyán és egyéb alap egységeken kívül tartalmazhat prezentáció dizájnt, szóró anyagot, brossúrát, csomagolást, esetleg webdizájnt, termék fotózást és fontos része a végeredménynek az arculati kézikönyv.

névjegy 13

névjegy 14

Grafika arculat | Logó és névjegy tervezés. A névjegykártya fontos arculati elem, a kapcsolatépítés és a kapcsolattartás fontos eszköze. Az arculattervezés során a logó mellett ennek megtervezését is gyakran kérik a megrendelők. Ha már készen állnak az arculat összetevői, úgy mint maga a logó, az arculati színek és a betűtípus, van már kialakult/elképzelt stílus, akkor “pofonegyszerűnek” tűnhet a névjegykártya megtervezése. Egy logótervezéshez képest már gyerekjátéknak. Nos, az ütős névjegykártya megtervezése is sok időt és gondolkodást, újabb és újabb tervezést igényelhet, de természetesen az alapszabályok ismerete, valamint a rutin megkönnyítheti a dolgunkat.

névjegy 07

névjegy 08

A névjegykártya tervezése során is azok az alapszabályok érvényesek, melyek minden design munka megtervezése esetén is. Egy-egy kompozíció akkor lehet igazán ütős, ha az egyes elemek összetartó, egységes designt alkotnak.

névjegy 18

Everling Csaba | grafikus
+36 30/952 69 47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>