Fotómúzeum | Képügynökség nr. VI | Kulturális Örökség Napjai 2010

Fotómúzeum, fotóművészet, fotókiállítások, művész fotók | Fotódigitalizálás és szkennelés

Fotómúzeum | Kulturális Örökség Napjai. Az Európa Tanács és az Európai Unió védnöksége alatt Európa minden országában megrendezik az épített örökség ünnepét szeptember hónapban. Az ország minden tájáról beneveznek intézmények, kastélyok, népi műemlékek, várak, templomok stb. és mindenütt vezetéssel, programokkal várják a látogatókat. Ehhez a rendezvénysorozathoz szeretne csatlakozni fotóstúdiónk (bár nem vagyunk „épített örökség”), néhány muzeális fénykép közreadásával fotómúzeumunkból.
Használják ki hétvégén ezt a páratlan lehetőséget, amikor sok műkincset, kulturális értéket, a szürke hétköznapokban tőlünk elzárt szépségeit nézhetik meg ingyenesen. De az egész napos séták után érdemes lesz rendszeresen visszalátogatniuk oldalunkra, mert a hétvége alatt fotómúzeumunkból folyamatosan töltünk fel majd fényképeinket.

fotómúzeum kulturális örökség napjai velence

Fotómúzeum | Kulturális Örökség Napjai. Hétvégenként Budapest több pontja zsúfolásig megtelik bolhapiacokkal, a különleges tárgyak kedvelőivel. Persze most gondolom, mindenkinek a különleges régiségek lebegnek lelki szemei előtt, a valóság azonban kiábrándítóan más. Mint mindenki más azzal a reménnyel járok ki ezekre a bolhapiacokra, hogy a mások által kacatnak nevezett holmik között találjak tetszetős, értékes, ötletadó tárgyakat. Néha találhatunk összegyűrődött negatívokat, egy megsárgult fotót, vagy bármilyen olyan egyéb tárgyat, legalább olyan élvezetet nyújt bárkinek, mint nekem az előbb felsorolt tárgyak. Sajnos az előkerült fényképekről semmilyen információt – kik fényképezték, és mikor – nem sikerül megtudnunk, csak azokat a történeteket, melyeket nekünk sikerül kiolvasnunk a fotókból.

Fotómúzeum | Kulturális Örökség Napjai. A fotómúzeumunk megtekintéséhez kérem, látogassanak el a Fotóesszenciára stúdiónk kiállítási oldalára.

Fotómúzeum | Fotóügynökség | Képügynökségi fotók. Fotó archívumunkban Ön könnyen megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbbet. Ha internetes keresése közben nem találta meg az igazi, az Önnek szükséges fényképet (a képügynökségi anyagok csak kb. 80%-ban felelnek meg grafikai terveinek, esetleg túl drágák) akkor forduljon hozzánk bizalommal, a layout fotó átvétele és a megrendelés felvétele után rövid határidőn belül, kikeressük illetve szükség esetén elkészítjük, és küldjük a kiválasztott fényképeket.
Fotóstúdiónk nagyon szívesen vállalja, hogy segít összeállítani reklámanyagait, ha bevonnak minket már a tervezés korai szakaszához tudunk vázlatokat küldeni, és egy együttgondolkodás keretében nagyon szívesen javasolunk a kreatív ötlethez kapcsolódó felvételeket.
Fotóstúdiónk vállalja, hogy gyűjteményünkből,  az átadott briefek, vagy grafikai tervek alapján segít összeállítani (illetve szükség estén megfotózni) a reklámanyagok elkészítéséhez szükséges felvételeket.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

5 comments

  1. Everling Csaba

    Fotógyűjtemény | Fényképmúzeum

    Nagy örömmel vállaltuk fel azt a feladatot, hogy a fotózás hőskora óta elkészített “kallódó” képeket megmentsük az enyészettől, és azokat közkinccsé tegyük.

    Hisszük, hogy a megörökített pillanatokat meg kell becsülni. Napjaink legújabb technikáival újjá varázsolni a felvételeket, és segítségükkel már kezdődhet is az időutazás!

    Nem hagyjuk veszni fotógyűjteményét! Galériánk vásárol egészen az üveg diáktól, a leica diákig minden témakörben fotókat, melyeket a ’80-as évek közepéig készítettek. Legyenek azok családi események, utazások, tájfotók vagy akár portrék.

    2010-09-16 at 08:34

  2. Everling Csaba

    Fotógyűjtemény | Fényképmúzeum

    Reméljük, mostani kiállításunkkal felkeltettük érdeklődésüket, szívesen fogadunk minden véleményt, építő szándékú hozzászólást.

    Kérjük, ossza meg velünk személyes tapasztalatait, észrevételeit.

    2010-09-16 at 11:36

  3. Everling Csaba

    Képügynökségi archívum | Grafikai előkészítéssel

    Fotóstúdiónk több mit félmillió darabot számláló képgyűjteménnyel rendelkezik, mely anyagból, szabadon válogathat. Gyűjteményünk mérete biztosíték arra, hogy bármilyen reklámanyag fotóállományát érdekesebbé tegyék.

    A kiválasztott felvételeket bármilyen célra előkészítjük [szkennelés, színprofil beállítása, retusálás], feldolgozzuk.

    2012-07-06 at 15:15

  4. Everling Csaba

    Fényképek digitalizálása | Szkennelés

    Fotóstúdiónk így a XXI. században egy kicsit múlt-idézve felajánlja, hogy beszkenneli archív anyagait. Rendelkezünk bármilyen méretű (leica, roll, sheet film), bármilyen nyersanyag (papírkép, negatív, dia), digitalizálásara alkalmas nyomdai szkennerrel.

    A jól sikerült kiadványok ismérvei közé tartozik a képanyag. A fényképeket, ha nem digitális kamerával készülnek a felvételek, először digitalizálni kell. A képek magas színvonalon végzet digitalizálását, ezt a nyomdai előkészítésben alapvető, kiegészítő szolgáltatást a CCG Fotóstúdió már a kezdetek óta biztosítja.

    A legfejlettebb berendezésekkel végzett szkennelés akkor válik igazán jelentőssé, ha a megrendelő igényes képeket szeretne viszontlátni kiadványában. Ennek az elvárásnak az egyszerű asztali szkennerek és a hozzájuk kapható szoftverek technikai adottságai már nem minden esetben felelnek meg. Itt számos olyan paramétert kell figyelembe venni, amelyeket professzionális felhasználásra tervezett berendezésekkel lehet megfelelő módon beállítani és rögzíteni. Ebben nyújtanak segítséget teljeskörű nyomdai szkennereink a tapasztaltunk, amikkel számos igényes munkát tudhatnak maguk mögött.

    További információért keressen bennünket bizalommal a kapcsolat menüpontban feltüntetett telefonszámon, vagy drótpostán.

    2012-08-07 at 10:13

  5. Everling Csaba

    Fotómúzeum | Segítsen többet megtudni a képről!

    Régi fotóink között számos olyan található, amelynek szereplői, s a felvétel készítésének körülményei ma már ismeretlenek. Cégünk történészekkel együtt kutatja e fotográfiák hátterét, s most a széles közvélemény segítségét is kérjük e munkához.

    Az alábbi képeken olyan szereplők is láthatók, akiknek kiléte számunkra ismeretlen. Kérjük, segítsen azonosítani a fotókon látható személyeket, eseményeket, helyszíneket, esetleg a kép készítésének körülményeit.

    2013-12-11 at 22:07

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>