Üzleti portrék • Hewlett Packard | Portréfotózás nr. I

Üzleti portrék, portréfotózás, portré fotózás, portfólió fotók | Fotóstúdió, fotóműterem, fotó stúdió és műterem

Üzleti portrék | Hewlett Packard. Igazolványképnél magasabb színvonalú fotókat igényel? Legyen velünk előnyösebb pozícióban, mint konkurensei, akik még nem ismerték fel ennek fontosságát! A jó benyomás anyagi haszna összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a professzionális fotózás évekre lebontott költsége!
Amikor portréfotózásról beszélünk, akkor kivétel nélkül egy, vagy több ember ábrázolásáról van szó valamilyen tevékenység közben, vagy csak úgy, a kamerának pózolva. Vagyis minden esetben a kép főtárgya az ember és ez a tény teszi nehézzé, de egyben széppé a portréfotózást. Nehézzé, mert a kép tárgya élőlény, az ember aki pillanatról pillanatra változik. És ez a változás többrétű, mert az ember változik külsőleg, térben, mimikában, de változik belsőleg lélekben is, ami kiül az arcára. E változások teszik nehézzé a valósághű ábrázolást.

üzleti portrék hewlett packard 1

Üzleti portrék | Hewlett Packard. Fotóstúdiónk feladata egy PR hírlevélhez szükséges portréfotó sorozat elkészítése volt. Bizalmat keltő, pozíciót kifejező, stúdióban, irodában, munkakörnyezetben készülő képek, mellyel jó benyomást tehet ügyfeleire.
Egyedülálló LIVE VIEW felvétel készítés! Fotózás közben valós idejű kameraképet mutatunk, így megrendelőink élőben monitoron kísérhetik figyelemmel a fotó beállítást, majd exponálás után a kész kép azonnal megjelenik a képernyőn!

üzleti portrék hewlett packard 2

Üzleti portrék | Hewlett Packard. A mai világban szüksége van bizalmat keltő, pozícióját kifejező fotókra, amivel cégének weboldalán, írott vagy elektronikus médiában, reklámanyagaiban, prospektusaiban, kiadványaiban, vagy önéletrajzában méltó képeken jelenik meg!
Fotóstúdiónk nagy örömére, a megrendelő nem csak szakmai célokra használta fényképeinket.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

14 comments

  1. Everling Csaba

    Portréfotózás | Fényképezés

    A portréfotózás során tehát a folyton tartó változások közül kell kiválasztani a lehető legjobbat, a legtermészetesebbet, a legjellemzőbbet ahhoz, hogy élethű kép készüljön arról a személyről, aki a kameránk elé áll.

    A portréfotózás szépségét pedig ez a képesség adja. Hogy ezt meg tudjuk valósítani, nagyon jó megfigyelőnek, határozottnak kell lenni, és nagy tapasztalattal kell rendelkezni. Továbbá szükséges a jó emberismeret, a jó modor és nem utolsó sorban a jó ízlés is.

    2010-11-10 at 09:27

  2. Everling Csaba

    Portréfotózás | Fényképezés

    Amikor készülünk valakit fényképezni, észrevétlenül elemezni kell az arcát, arcjátékát, mozgását, testtartását és ennek függvényében alakítjuk ki a felvételhez szükséges beállítást, megvilágítást lehetőleg úgy, hogy ne érjünk a modellünkhöz. Lehetőleg szavakban irányítsuk testtartását, mosolyát, tekintetét.

    2010-11-11 at 16:24

  3. Everling Csaba

    Portréfotózás | Digitális retusálás

    A fotók digitális retusálása korában sincs egyetértés a portréfényképezés szakmaiságát illetően, hogy kell-e a retus, vagy nem. Egyes vélemények szerint elegendő a modell alapos előkészítése egy szakszerű sminkeléssel a portréfotózásra. Mások véleménye szerint csak az utólagos, digitálisan elvégzett retus lehet a jó megoldás, és szerintük elegendő is csupán ennek az alkalmazása.

    Az eredmény szempontjából mindegy is, hogy azt hogyan érjük el. A lényeg, hogy a megrendelő kívánságainak megfelelő minőségű képet tudjunk produkálni.

    2010-11-12 at 10:00

  4. Everling Csaba

    Portré fotózás | Üzleti portré fényképek

    Archaikus, klasszikus és modern fotográfiai stílusban vállaljuk művészi portré- és üzleti portré felvételek készítését.
    Üzleti portré fényképeknél stílus kiválasztása meghatározza a lámpahasználatot, a fényformálókat, a fényképezőgép és az objektív kiválasztását. Az európai stílus mellett amerikai stílusú világítás és lágy rajz is rendelkezésre áll a vezetőség döntése szerint. Digitális technikánál az utómunka módját, analóg felvételen pedig a film és a hívás megválasztását. Kelléktárunk és ruhatárunk a megrendelő rendelkezésére áll. Gazdag választékunk van üzleti ruhákból és kiegészítőkből.
    Egyszerű, színátmenetes, batikolt és festett háttereink közül szabadon lehet választani.
    Üzleti portré esetén kiszállásos fotózást is vállalunk, műteremépítéssel. Egyszerű fehér és galambszürke, színátmenetes, valamint különböző hangulathátterek közül választhatnak megrendelőink.

    2012-06-20 at 09:34

  5. Everling Csaba

    Portréfotózás | Csoportképek

    A portré képek célja bemutatni a személyt, természetes valójában. Nem célja szebbé, mássá tenni az alanyt. Sokféleképpen be lehet mutatni valakit, vidámságában, szomorúságában, fáradtságában és még sok egyéb módon.

    Portréfotók készülhetnek műteremben és egyéb helyeken is. Egy emberről azonban sokat elmond a környezete, ahol él, a körülötte lévő emberek, tárgyak, melyeket szeret, amelyekkel dolgozik. Érdemes lehet saját otthonában, a természetben, vagy bármely más helyen fényképezni, hogy igazán érvényesüljön a személyiség.

    Nagyon izgalmas ezeket az apró részleteket, helyszíneket, öltözetet úgy válogatni, hogy a fénykép valóban kiváló legyen. Ebben rejlik ezen kategóriának a kihívása, mely mindig lelkesedéssel tölt el. A portrék felhasználási módja sokféle lehet: készülhet önéletrajzba, családi képként, csoportképként stb. Érdemes több helyszínen és műteremben is készíteni, többféle ruhában és világítással.

    2012-06-28 at 11:46

  6. Everling Csaba

    Üzleti portré | Portréfotózás

    Igazolványképnél magasabb színvonalú fotókat igényel? Bizalmat keltő, pozícióját kifejező, stúdióban, irodában, munkakörnyezetben készülő képek, mellyel jó benyomást tehet ügyfeleire.
    Legyen velünk előnyösebb pozícióban, mint konkurensei, akik még nem ismerték fel ennek fontosságát! A jó benyomás anyagi haszna összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a professzionális fotózás évekre lebontott költsége!
    A mai világban szüksége van bizalmat keltő, pozícióját kifejező fotókra, amivel cégének weboldalán, írott vagy elektronikus médiában, reklámanyagaiban, prospektusaiban, kiadványaiban, vagy önéletrajzában méltó képeken jelenik meg!

    2013-10-15 at 18:43

  7. Everling Csaba

    Üzleti portrék | Business photo

    • a kommunikáció világában a fontos embereknek, vezető pozícióban lévő személyeknek rendelkezniük kell pár színvonalas portréfotóval különböző médiafelületek számára;
    • a business photo készítésénél igen fontos szerepet kap a jó háttér az oda illő világítás a megfelelő mélységélesség és a helyes nézőpont megválasztása;
    • az elkészített portréfotó információt hordoz az adott személy munkájáról, bemutatja környezetét státuszát;
    • a háttérben megjelenő tárgyak, formák és színek nem vonhatják el a figyelmet a főtémáról az emberről, szerepük csak kiegészítés lehet a harmonikus tér létrehozásában;
    • a portréfotó készülhet stúdióban, semleges vagy vetített háttérben, de szívesen elmegyünk Önhöz is ahol fontos kompozíciós elemmé válik környezete.

    2013-10-24 at 08:31

  8. Everling Csaba

    Céges imázs | Portréfotózás

    Céged oszlopos tagjairól készült imázs- és portréfotók célja, hogy ügyfeleid megismerhessék munkatársaidat, bizalmat ébressz, és nem utolsósorban, jó benyomást tégy. Az elkészült képek garantáltan jól mutatnak majd céged honlapján, kiadványain, de akár a névjegykártyákon is

    2013-12-14 at 22:31

  9. Everling Csaba

    Portréfotózás | Mi tartozik a céges imázs- és portréfotózások körébe?

    Egy céges fotózásba tulajdonképpen minden beletartozik, ami egy vállalkozás bemutatásához szükséges, legyen az akár kiadványba, akár honlapra készített fotó. A céges fotózások esetében nemcsak a termékekről készült képek hangsúlyosak, hanem a vezetőkről, munkatársakról készített képek is. Ezek segítségével ugyanis bizalmat ébreszthetünk az ügyfelekben, ha látják, hogy hús-vér emberek állnak a cég mögött. A céges fotózás legfontosabb alkotóelemei tehát: a cégvezetőről, munkatársakról, telephelyről, irodáról készített fotók, a termékfotó-kompozíciók, az imázsfotók, valamint a termékcsaládról és a termék előállítását bemutató munkafolyamatról készült fotók.

    2013-12-15 at 12:21

  10. Everling Csaba

    Céges imázs- és portré fotók | Milyen helyszíneken készülnek a céges imázs- és portré fotók?

    Ezek a képek általában a cég telephelyén, irodájában készülnek. Olyan helyszíneken tehát, amik illenek a cég hangulatához, imázsához. De választhatunk külső helyszíneket is. Érdemes mindig a megfelelőt választani, hiszen az egyik cég megjelenése inkább modern környezetben érvényesül jobban, a másikhoz pedig inkább antik berendezések illenek.
    Lehet akár Budapesti vagy vidéki a cég, előzetes egyeztetés alapján bárhol elkészíthetők a fényképek.

    2013-12-15 at 12:22

  11. Everling Csaba

    Imázs fotózás | Van-e különbség az imázs és portréfotózás között?

    Igen, az imázs- és portréfotózás is más. Összekapcsolódnak ugyan, hiszen a portréfotózásból jön az imázsfotózás, de megvannak köztük a különbségek. Egy céges imázsfotó például egy olyan hangulatot ábrázol, ami kifejezi a vállalat milyenségét, valamint igazodik annak arculatához, megjelenéséhez. A portréfotózásnak pedig több különböző ága van, ilyen az igazolványkép, a beléptetőkártyához, a belső használatú telefonkönyvhöz, az irodai névtáblához készített fotó, de ide tartoznak még a színészekről készített, beállított képek is. Bár ez utóbbit már inkább művészi portrénak nevezném.

    2013-12-15 at 12:25

  12. Everling Csaba

    Portréfotózás | Mivel segíthető a fotós munkája?

    Ha személyeket fotózunk, oda kell figyelni arra is, hogy kiegyensúlyozottak, nyugodtak és felkészültek legyenek. A fotózás napjára ne tervezzenek más programot, hogy rendezetten, hatékonyan telhessen a munka, és ne kelljen kapkodni.

    2013-12-15 at 12:25

  13. Everling Csaba

    Portréfotózás | Fotózás

    Stúdiónk elhivatott, magas szakmai tartalommal és gyakorlattal rendelkező profi fotós csapatból áll. Szolgáltatásain körébe tartoznak a reklám fotózás, portré fotó, modell portfólió, glamour-fashion fotózás, céges imázs, rendezvény, gasztró-ételfotózás.
    Sok éves szakmai múltunkra visszatekintve büszkék vagyunk eddigi munkáinkra. Számos nagyszerű emberrel dolgozhattunk együtt és szebbnél szebb képeket adhattunk át nekik.

    2013-12-15 at 12:31

  14. Everling Csaba

    Portré fotózás | Üzleti portré

    Portré fotózás? Nem kell messzire mennünk. Csak képzeld magad elé a legutóbbi ‘szokásos’ minőségben kivitelezett igazolványfotódat és máris egy igencsak nyomós ok amellett, hogy fotósként miért érzem szükségét, hogy írjak pár sort. Manapság, ha megpályázunk egy állást, vagy előrébb szeretnénk jutni az életben, szinte elengedhetetlen, hogy birtokában legyünk néhány rólunk készült, előnyös fotónak. Sokan belefutnak a “Nem kell túlvariálni!” hibába mikor az otthoni digitális géppel lőtt fotók közül próbálnának válogatni, s bár rákészültek, beállították, megfésülködtek, csak ott maradt az a rusnya árnyék a fülek mögött… Bár a gyakorlottabbak már képesek kiküszöbölni ezeket a hibákat, én továbbra is állítom, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt nagy segítséget nyújthat egy szakszerűen és hatásosan kivitelezett portfólió. Tegyük hozzá, az élet egyéb területein is életképesnek mutatkozik a portfólió-fotózás. Családok, párok, baráti társaságok évi rendszerességgel keresnek meg stúdió-, vagy szabadtéri fotózás kapcsán, pusztán azért, hogy minőségi “dokumentáció” készüljön életük szakaszairól, de más apropója is lehet egy portfólió elkészítésének. Nekünk fotósoknak az a legfontosabb feladatunk, hogy meglássuk és meg is mutassuk a szépet, a kecseset, a szexit, a karaktert, a sármot, vagy akár a karizmát. Fotómodellek esetében, már talán kevésbé kell magyarázni, ígéretes portfolió csak profi fotós munkájából készülhet, ahol a személyre szabott vizuális hatás eléréshez valóban komoly szakértelemre, tapasztalatra és minőségi eszközökre van szükség. Érteni kell a fényeket, tudni hogyan viselkednek a “geometriai alakzatok” különböző világítási beállítások hatására. A fotósnak az is feladata, hogy kicsikarja az alanyából a természetes viselkedést. Ezt megfelelő “diplomácia”, vagy humoros kommunikáció nélkül igen nehéz megoldani. A portfólió- és portréfotózás a legtöbb esetben nem csak két embert (fotóst és modellt) igényel. Fontos szerepet kap a sminkes a fodrász és a sztájliszt munkája is, akik valóban képesek “fotózhatóvá” varázsolni bármilyen modellt. Ha már legalább három-négy szakember foglalkozik Veled csak azért, hogy tökéletes fotók készülhessenek Rólad, akkor biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény is meglepően hatásos lesz!

    2014-07-22 at 09:56

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>