Étlapfotózás | Húsételek

Étlapfotózás, szakácskönyv | Budapesti fotóstúdió, műterem

Étlapfotózás | Húsételek. Első ránézésre nem is gondolnánk, hogy egy csirke mennyi lehetőséget rejt. A csirkét felhasználhatjuk levesek készítéséhez, salátákhoz, adhatjuk főétel gyanánt sütve, párolva, rántva, ragunak elkészítve, vagy éppen csőben sült formában, különféle alapanyagokkal gratinírozva. A csirkében az a nagyszerű, hogy egyben is tökéletesen felhasználható, de ha alkatrészeire szedjük, még több opcióval szembesülünk. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az egyben megvásárolt csirke nem csak a lehetőségek széles tárháza, hanem gazdagságos is, hiszen egy madár több fogás alapanyagává is válhat, s ha jól gazdálkodunk, sokféle módon, szinte minden fogáshoz – a desszertek kivételt képeznek – alkalmazhatjuk az alkatrészeit. Csirke kiadósan, változatosan, praktikusan.

étlapfotózás 1

Étlapfotózás | Húsételek. Fontosnak tartjuk, hogy képeink a valóságot mutassák be. Valljuk, hogy értékesebb meglátni valamiben az érdekeset, szépet, különlegeset, mint “számítógéppel ugyanezeket beletenni” egy fotóba. Munkánk során leginkább azt tartjuk fontosnak, hogy amit kiadunk a kezünkből, az egyedi, minőségi fotósmunka legyen, hisz megrendelőink nem csak az időt, munkát és a méregdrága fotóstúdió technikát fizetik meg, hanem a hozzáállást, látásmódot és a kreativitást is, amivel a fotózások során munkánkat végezzük. Kreatív fotós szolgáltatások Önnek!

Everling Csaba | typochonder
+36 30/952 69 47

2 comments

  1. Everling Csaba

    Étlapfotózás, szakácskönyv | Az ételfotózás

    Amikor nekiállunk az étel fotózásnak elsősorban azt kell kitaláljuk, hogy mi legyen az adott étel, és hol szeretnénk ezt felhasználni és tisztázzuk azt is, hogy milyen méretben. Az étel általában adott, zöldség gyümölcs, primőr áru, bármi önmagában, vagy egy konkrét készétel, körettel, egy pohár borral, vagy pont a bor a lényeg, és a hozzávaló étel csak a mellékmotívum. A skála hatalmas, de ezt mindannyian pontosan tudjuk. Talán azt már kevésbé, hogy a különböző technikák, amiket alkalmazunk miként és hol felhasználhatók.

    A lényeg, amit soha ne felejtsünk el. A célunk bemutatni és olyan gusztusossá tenni az adott gasztronómiai tárgyat, hogy a néző kedvet kapjon hozzá és megkívánja.

    2014-07-22 at 09:42

  2. Everling Csaba

    Étlapfotózás | Gasztro fotózás

    A gasztronómia egyfajta művészet. Egy gasztrofotósnak – ha úgy teszik, ételfotósnak – ennek megfelelő érzékenységgel kell tudnia kezelni e nem mindennapi témát. A különleges igények ellenére a fotózás itt sem öncélű, az esetek többségében például egy étlap vagy reklámanyag elkészítése lehet a végcél. Mint minden termék fotózásakor, itt is kiemelt hangsúlyt kap a látvány tuningolása, melyet nem csak a speciális és állandóan a témához idomuló fénybeállításokkal, hanem akár a fotózandó “tárgy” manipulálásával is hozzá kell segíteni. Hogy csak a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb példával éljek – az alapanyagok, vagy akár az összes gasztronómiai műremek pillanatok alatt összeeshet, fonnyadt látványt kelthet az egyszerű konyhasó használatától. Ez természetesen csak egy, ráadásul a legegyszerűbbek egyike azon trükkök közül, amelyeket az ételfotósnak tudnia – és, ha a helyzet úgy kívánja – használnia is kell. A fotózás végeredményét tartva szem előtt szoros együttműködésre és diplomáciai készségre is szükség van ahhoz, hogy a séffel együtt tudjunk dolgozni. Az ételfotónak olyannak kell lennie, mint az eredeti, amikor elénk szervírozva ínycsiklandóan csábít, csak annál még legalább kétszer látványosabb! Ezt a látványt azonban minden eszközzel a természetesség keretein belül kell tartani, a valódiság és a vendég elégedettségének érdekében. Az ételfotózás terén is, mint minden más területen a kiemelkedő minőség és odafigyelés megtéríti a befektetett bizalmat.

    2014-07-22 at 09:53

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>