Designfotózás • Csaptelepek | Hangulat fotózás nr. II | Bricostore nr. III

Designfotózás, reklámfotózás, kreatív tárgy fotók, tárgyfotózás | Fotó stúdió és műterem

Designfotózás | Csaptelepek. Fotóstúdiónk feladata egy olyan reklám fotósorozat elkészítése volt, amely több stílusban tudja bemutatni az áruház kínálatát, dekorációs felhasználásra.
A reklámok tervezésekor a legfontosabbnak tartjuk a képek, fotók mondanivalóját. Soha nem helyettesítheti őket semmi, hiszen minden esetben szemünk azonnal a képekre fókuszál akár újságot olvasva, weboldalakat böngészve, vagy úton-útfélen közterületi reklámokba “ütközve”. Egy jó kép képes átütő erővel bemutatni a termék tulajdonságait.

designfotózás áruház dekoráció bricostore 1

designfotózás áruház dekoráció bricostore 2

designfotózás áruház dekoráció bricostore 3

Designfotózás | Csaptelepek. A jó hangulatfotót nem helyettesíti a hosszas leírás. A jó termékfotót nem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen vonzza a szemet. A jó termékfotót akkor is látjuk, ha nem akarjuk. Bármilyen magazint vagy kiadványt veszünk a kezünkbe, bármilyen weblapot nyitjuk meg, a legelső dolog, amire a tekintetünk fókuszál, mindig egy kép.

designfotózás áruház dekoráció bricostore 4

designfotózás áruház dekoráció bricostore 6

designfotózás áruház dekoráció bricostore 5

Reklámfotózás | Grafikai előkészítés. A grafikai munkák elvégzése előtt fotóstúdiónk feladata: a retusálás, képmanipulálás, színkalibrálás, színprofil állítási feladatok elvégzése. A fényképek teljeskörű előkészítése grafikai feldolgozáshoz.
Művészi és szakmai tapasztalatunkra építkezve minden nyomdai igénynek megfelelően, igényelt korrekciókkal, színhűen készítjük a képeket. Felszerelt műteremmel rendelkezve nem okoz gondot a legmegfelelőbb fényviszony beállítása.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

4 comments

  1. Everling Csaba

    Reklámok | Tárgyfotózás

    A reklámkészítők egyik legnehezebb feladata az, hogy megtalálják hogyan alakítható át egy tárgy képe reklámképpé, hogyan érhető el, hogy a kép a nézőben érzelmeket váltson ki, gondolatokat ébresszen, méghozzá olyanokat, amilyeneket a reklámtervező elképzelt.

    Egy tárgy reklámképpé alakításánál rendkívül fontos figyelembe venni, hogy a reklám ne épüljön a tárgyra. A reklám nem épülhet a tárgyra, hanem annak egy jellemzőjére, melyet a vásárló szempontjából értékessé akar tenni. Ez a tulajdonság kell, hogy a reklám valódi tartalma legyen. Nem mosószert, hanem tökéletes tisztíthatóságot és illatot, nem szivart, hanem ízletes aromát, nem ruhát, hanem elegáns megjelenést reklámoznak. Nagy hiba, ha azonosítjuk a tárgyat, vagyis a közlés másodlagos szereplőjét, a tulajdonsággal, ami a közlés főszereplője.

    Mielőtt megalkotjuk a reklámképet meg kell határozni, mit akarunk közölni, mi legyen az üzenet. Csak ezután lehet hozzáfogni a kép megszerkesztéséhez. Ha egy meglévő képhez keressük a jelentést, akkor ez eleve kudarcra van utalva, a reklám elvéti a közlést. A hatásos reklámkép mindig előre meghatározott jelentésre épül, és ezt a jelentést a megfelelő formában továbbítani tudja.

    2012-06-04 at 09:26

  2. Everling Csaba

    Hangulatfotózás | Hangulat fotó | Műtermi-fotózás

    A CCG Fotóstúdiótól, a jól megszokott minőségben.
    Legyen bármilyen vállalkozása, a professzionális reklámfotó elengedhetetlen a sikerhez.

    Biztosan látta már, hogy egy-egy gyorsétterem szendvicse lefényképezve kacsint Önre az adott hely kirakatából. Biztosan érezte már, hogy legszívesebben beleharapna a kirakatba.
    Hogy megvásárolná az adott reklámban szereplő terméket, de nem holnap.
    Azonnal.

    A titok nem túl nagy.
    Ezen marketingfogás egyik legfőbb sajátossága, hogy olyan minőségben készülnek el a reklámfotók, amelyek a fogyasztóban felkeltik a vásárlási szándékot.
    Természetesen nagyon fontos ehhez a kiváló minőségű termék is, de mi a helyzet azzal az esettel, amikor a termék adott, de a cég nem rendelkezik a reklámfotózás olykor több milliós költségével?

    Mi erre is kínálunk megoldást: hangulatfotózás
    Professzionális tárgyfotózást vállalunk, és olyan minőségű reklámfotó szolgáltatást kínálunk kedves ügyfeleink részére, amely a legnagyobbak számára is tökéletesen elfogadható minőségű.
    A különbség annyi, hogy az áraink nem elrugaszkodottak, így bármely vállalkozás megteremtheti önmagának a sikerhez szükséges reklámfotók elkészítésével a stabil jövő biztos hátterét.

    2012-06-21 at 13:36

  3. Everling Csaba

    Prospektus fotózás | A színek hatása

    A megfelelő színek kiválasztása rendkívül fontos a reklámokban, mert minden szín meghatározott módon hat az emberre. A színek hatását egyfelől a szervezetre gyakorolt közvetlen befolyásuk határozza meg, másfelől, azok az asszociációk, melyeket a színek múltbeli tapasztalat alapján kiváltanak.

    2012-06-26 at 10:25

  4. Everling Csaba

    Prospektus fotózás | A színek élettani hatása

    A színek különbözőképpen hatnak idegrendszerünkre, ezek a hatások következménye lehet a vérnyomásunk változása, hideg vagy meleg érzet, pulzusszám növekedése, légzés ritmusának változása stb. Ezeket a fiziológiai változásokat úgy érzékeljük, hogy szorongunk, rossz a közérzetünk, melegünk van stb.

    Számos kutatást végeztek a színek élettani hatásáról, melyek során kiderült, hogy a piros növeli az izomzat feszültségét, a percenkénti pulzusszámot, a vérnyomást, gyakoribb lesz a légzés. A narancssárga növeli a pulzusszámot, gyorsítja az anyagcserét. A zöld csökkenti a vérnyomást, tágítja az ereket. A kék csökkenti a pulzusszámot, a lázat, a vérnyomást. Az ibolya serkenti a szívműködést. A színeket a közérzetre, figyelemre gyakorolt hatásuk alapján különböző csoportokba osztották:

    Hideg és meleg színek
    A piros, a narancssárga, a sárga meleg színek. A kék, a zöld, az ibolya hideg színek. A levegő hőmérsékletét hidegebbnek érezzük egy kékre festett szobában. Ezt a hatást üzletekben, áruházakban is felhasználják. Az ételek, tejtermékek, húsok frissen tartására hideg levegő kell, ezért ezeket a részlegeket gyakran hideg színek felhasználásával alakítják ki. Ugyanezt az elvet a különböző ételek és italok csomagolásánál és a reklámfotóknál is alkalmazzák.

    Világos és sötét színek
    Világos színek: sárga, narancssárga, sárgászöld, világoszöld, élénkpiros és fehér. Ezek a színek tágítják a teret és fokozzák a világosság érzetét.
    Sötét színek: kék, ibolya, sötétzöld, sötétvörös, fekete szűkítik a teret.

    Közelítő és távolító, kisebbítő és nagyobbító színek
    A meleg színeknek közelítő hatásuk van, a hideg színeknek távolító. A meleg színű tárgyak optikailag nagyobbnak tűnnek egy fényképen A sárga tűnik a legnagyobbnak, a fekete a legkisebbnek. Ezeket a hatásokat óriásplakátoknál, kiállítási standoknál, POP ill. POS eszközöknél lehet hatékonyan felhasználni.

    Izgató és nyugtató hatású színek
    A meleg színek általában izgató hatásúak, a hideg színek nyugtatóak. Az izgató hatású színeket sikeresen alkalmazhatjuk események, rendezvények népszerűsítésére vagy olyan termékek reklámjaiban, ahol ez kifejezetten indokolt lehet, pl.: alkoholos italok, sportautók stb.

    Figyelemfelkeltő színek
    A reklámban az egyik legfontosabb szempont a figyelemfelkeltő hatás. Ha a színeket egymagukban vizsgáljuk, akkor elmondhatjuk, hogy a meleg és világos színek figyelemfelkeltőek. A tiszta és telitett színek szintén jobban vonzzák a tekintetet, mint a telítetlen, szürkével fedett színek. A fegyelemfelkeltő hatás fokozható, ha még egy vagy legfeljebb kettő színt felhasználunk háttérként. Az előtérben és a háttérben levő színek kontraszthatását a kisegítő színekkel tudjuk a legjobban kihasználni. Ilyenek a fekete-fehér, piros-zöld, sárga-kék.
    A színek felhasználásánál a reklámokban fontos tudni, hogy a túl sok szín alkalmazása az ellenkező hatást éri el. Az emberi szem egyszerre háromnál több színt nem képes figyelmesen felfogni. Több szín alkalmazásánál a hasonló színeket érdemes csoportokba rendezni.

    2012-06-26 at 10:35

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>