Portré fotózás • SODEXO üzleti portré | Portréfotózás nr. II

Portré fotózás, üzleti portré, portréfotózás, portré fotók | Budapesti fotóstúdió

Portré fotózás | Budapesti fotóstúdió. Aki már készített portré fotókat emberekről, tudja, hogy nehéz elkapni azt a pillanatot, ami a legkifejezőbb képet eredményezi. De van néhány bevált technika a sikerhez.

portré fotózás sodexo üzleti portré 2

Portré fotózás | Reklám fotóstúdió. Ahhoz, hogy az elkészült portré fotókon legjobban vissza tudjuk adni a modellünk személyiségét és az adott pillanat hangulatát, több szempontot figyelembe kell vennünk fotózáskor. A megfelelő időpont megválasztása ugyanúgy fontos, mint a jó helyszín, vagy a modellünk hangulata. De ezek csak az alapkövetelmények, a lényeg a mi munkánkban van: az expozíciós idő, a rekesz, valamint a megvilágítás és a háttér, az objektív megválasztása egyöntetűen befolyásolja a képet.

portré fotózás sodexo üzleti portré 1

Portré fotózás | Modell és divatfotózás. Az emberi arc ábrázolása – portré fotózás. Ismerni és alkalmazni az alapelveket éppoly fontos, mint időnként eltérni tőlük. Az emberi arc ábrázolása nem egyszerű feladat. Az emberfotózás, ezen belül is a portrézás a legnépszerűbb fotótéma, amely nagy kihívás elé teszi az alkotót. Egy ember ábrázolása sokféleképpen történhet, a tömeg fotózásától egyetlen emberről készített művön keresztül leszűkítve egészen az emberi arcig.

Portré fotózás | Portré fotózás és emberábrázolás. Itt fontos megjegyezni, hogy általános, minden egyes helyzetre érvényes portréfotózás szabály nincs; ahány modell annyi különféle emberi arc, és ahány alkotó, annyi interpretáció, cél és mondanivaló. Csupán olyan közismert standard alapelvek léteznek, melyek szigorúan és maximum kiindulási pontnak, vagy referenciának nevezhetőek. Ezeket persze ismerni kell annak érdekében, hogy ezekből induljunk ki akkor, ha modellünkben meglátunk valamit, és szeretnénk azt kifejezni egy portré formájában.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

7 comments

  1. Everling Csaba

    Portréfotózás | Portré fotózás műteremben szabadtéren és külső helyszíneken

    A helyszín a koncepciótól függően lehet a megszokott környezetben (otthon, a lakóhely környékén, esetleg munkahelyen), az időpontot pedig ehhez alkalmazkodva, a világítási lehetőségeket figyelembe véve kel meghatározni. Ha nem rendelkezünk saját fényforrással (vaku, lámpa, esetleg stúdióvaku), akkor a helyszínt úgy érdemes megválasztani, hogy az adott időpontban elégséges környezeti fény érje. Ez főleg munka, vagy más elfoglaltság közbeni fotózáshoz ideális, de például egy nagyobb ablaknál napközben is készíthetünk kiváló beállított, megkomponált portréfotókat.

    2012-09-13 at 17:39

  2. Rob R. Mcdaniel

    Aki már készített fotókat emberekről, tudja, hogy nehéz elkapni azt a pillanatot, ami a legkifejezőbb képet eredményezi. De van néhány bevált technika a sikerhez. Ahhoz, hogy az elkészült fotókon legjobban vissza tudjuk adni a modellünk személyiségét és az adott pillanat hangulatát, több szempontot figyelembe kell vennünk fotózáskor. A megfelelő időpont megválasztása ugyanúgy fontos, mint a jó helyszín, vagy a modellünk hangulata. De ezek csak az alapkövetelmények, a lényeg a mi munkánkban van: az expozíciós idő, a rekesz, valamint a megvilágítás és a háttér, az objektív megválasztása egyöntetűen befolyásolja a képet.

    2013-04-26 at 12:27

  3. Everling Csaba

    Portréfotózás | Céges imázs- és portréfotózás

    Egy cég sikeréhez elengedhetetlen, hogy profi képekkel dolgozzanak. Céges imázs- és portréfotózás szolgáltatásommal ebben leszek segítségedre. Az így készült portréfotók, csoportképek, és az irodát bemutató fotók a legjobb színben tüntetik majd fel cégedet. Ha pedig szeretnéd, hogy vállalatod termékei is jó benyomást tegyenek majd ügyfeleidre, reklám- és termékfotózás során segítségedre lehetek benne. Elkészíthetjük a prospektusba, katalógusba szánt fotókat, így garantáltan profi megjelenést adhatsz cégednek.

    2013-09-19 at 12:15

  4. Everling Csaba

    Üzleti portré | Portréfotózás

    Igazolványképnél magasabb színvonalú fotókat igényel? Bizalmat keltő, pozícióját kifejező, stúdióban, irodában, munkakörnyezetben készülő képek, mellyel jó benyomást tehet ügyfeleire.
    Legyen velünk előnyösebb pozícióban, mint konkurensei, akik még nem ismerték fel ennek fontosságát! A jó benyomás anyagi haszna összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint a professzionális fotózás évekre lebontott költsége!
    A mai világban szüksége van bizalmat keltő, pozícióját kifejező fotókra, amivel cégének weboldalán, írott vagy elektronikus médiában, reklámanyagaiban, prospektusaiban, kiadványaiban, vagy önéletrajzában méltó képeken jelenik meg!

    2013-10-15 at 18:41

  5. Everling Csaba

    Portréfotózás | Üzleti portré

    Modern világunkban a cégünkről kialakult első benyomás sorsdöntő lehet egy új üzleti kapcsolat kezdeményezésénél. A vezetőkről és munkatársakról készült professzionális üzleti portrék információt közvetítenek az adott személy munkájáról, bemutatják státuszát és nagymértékben hozzájárulnak a cég pozitív imagéhez.
    A potenciális ügyfelek üzleti döntését egy jó portré is kedvezően befolyásolhatja. Bárki szívesebben vásárol terméket, vagy igényel szolgáltatást egy olyan cégtől amelynek honlapján vagy kiadványain egy szimpatikus, bizalmat árasztó személy fotója látszik. Egy jól sikerült portré sokat jelent egy önéletrajz vagy egy üzleti ajánlat megítélésénél is.
    Az üzleti siker a jó kommunikáción múlik. A kommunikáció alapja a bizalom. A bizalom egy jó üzleti portréval már elérhető.
    Fontos, hogy a fotónk hiteles és időszerű legyen. Az idő múlásával változik a személyiségünk, hajviseletünk és a divat. Egy tíz évvel korábban készült képünk már nem tükrözi a valóságot. Az avulást úgy ellensúlyozhatjuk ha 3-4 évenként új képeket készítettünk magunkról.
    Ha több személy fotóját szerepeltetjük a honlapunkon vagy a kiadványunkban, előnyös, hogy a fotók mindenkiről egyszerre készüljenek. Ugyanazon háttérrel és világítással készült fotók egységes összképet tükröznek.
    Fotóstúdiónk professzionális üzleti portréi az Ön vállalkozásának egyéniségét, bizalmat keltő vizuális üzenetté alakítja.
    Üzleti portré szolgáltatásunkat ajánljuk: cégvezetőknek, managereknek, üzletembereknek, vállalkozóknak, orvosoknak, ügyvédeknek, önéletrajzhoz, stb.
    A fotózásra költött összeg jó befektetés mert az üzleti siker hasznával, rövid idő alatt megtérül.

    2013-10-15 at 19:19

  6. Everling Csaba

    Portréfotózás | Üzleti portréfotó

    • a mai világban gyakran van szüksége egy vezetőnek, vállalkozónak bizalmat keltő, munkáját és pozícióját kifejező üzleti portréfotóra;
    • ez készülhet életszerűen munka közben természetességet és rátermettséget sugározva. A felvételek készülhetnek stúdióban vagy informális munkakörnyezetben;
    • ajánlott többféle beállítás és többféle képkivágás különböző hátterekkel, eltérő felhasználásra;
    • felhasználási területe széleskörű: írott sajtó, média megjelenés, internetes felület, reklámagyag…

    2013-10-24 at 08:23

  7. Everling Csaba

    Többcélú céges portrék | Portréfotózás

    • a többcélú üzleti portré cégeknek, szervezeteknek ajánlott kedvezményes fotószolgáltatás egyedi megállapodás alapján;
    • utazási költségeink megtérítése esetén elmegyünk az ország bármely pontjára;
    • lehetőség van az általunk kínált portréfotó stílusok keverésére, hiszen más felhasználási felülete van egy vezetőknek mint egy átlagos dolgozónak;
    • készítünk egyéni, többszemélyes és csoportos felvételeket, vezetői portrékat;
    • garantáljuk a honlapunkon látható minőséget és nagyon rugalmasak vagyunk.

    2013-10-24 at 08:47

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>