Hirdetési arculat fotózása • Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma | Reklámfotózás nr. IV

Hirdetési arculat fotózása | Fotóstúdió és fotóműterem | Profi fotós, fotóriporter

Hirdetési arculat fotózása | A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma felkérésére fotóstúdiónk feladata a minisztérium első grafikai arculatához szükséges fényképek biztosítása volt.
Fotóstúdiónk feladata az volt, hogy a grafikai stúdióval együttműködve, segítsük a grafikai arculat kidolgozásában. Az ügyfél kérésére fotóügynökségünk archívumából összeállítottunk egy válogatást budapesti fényképeinkből, hogy első lépésben a logóban szereplő Hősök teréről legyen egy megfelelő háttér a grafikai tervező munkához.
Képügynökség. Fotóstúdiónk nagyon szívesen vállalja, hogy segít összeállítani reklámanyagait, ha bevonnak minket már a tervezés korai szakaszához tudunk vázlatokat küldeni, és egy együttgondolkodás keretében nagyon szívesen javasolunk a kreatív ötlethez kapcsolódó felvételeket.
Az első grafikai tervek: [1] [2] [3] [4] [5]

Hirdetési arculat fotózása. Az első sajtómegjelenés a minisztérium belső magazin B2 oldalán volt: “Elkészült az NKÖM új hirdetési látványterve, amellyel 2000. szeptemberétől lehet találkozni különböző média-felületeken. A három táncoló nőalak színvilága és mozdulatai a minisztérium logójára utalnak, míg a fotómontázst kiegészítő színes fotósorozat az elegáns sötét háttérből jól kiemelkedve tükrözi a minisztérium sokrétű kulturális tevékenységét.
A B/5-ös mérettől egészen az óriásplakátig minden standard nyomdai méretben elkészült álló és fekvő változat mellett az interneten barangolva banner formában is viszontláthatjuk a látványterv színes mozgó változatát a NKÖM által támogatott honlapokon.
Fotó: Everling Csaba
Grafikai tervezés: Szépkilátás Stúdió

hirdetési arculat fotózása NKÖM 1

Hirdetési arculat fotózása | Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A végleges grafikai tervekből szeretnénk bemutatni néhányat:

hirdetési arculat fotózása NKÖM plakát 1

hirdetési arculat fotózása NKÖM plakát 2

hirdetési arculat fotózása NKÖM prospektus

Hirdetési arculat fotózása | Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A minisztérium honlapjának grafikai arculata:

hirdetési arculat fotózása NKÖM honlap terv

Reklámfotózás | Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma. A megvalósult nyomdai termékek, a teljesség igénye szerint:

hirdetési arculat fotózása NKÖM névjegy disk 1

hirdetési arculat fotózása NKÖM névjegy disk 2

Reklámfotózás | A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Képügynökség | Szolgáltatásunk. Fotó archívumunkban Ön könnyen megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbbet. Ha internetes keresése közben nem találta meg az igazi, az Ön elképzelésének pontosan megfelelő fényképet (a képügynökségi anyagok csak kb. 80%-ban felelnek meg grafikai terveinek, esetleg túl drágák) akkor forduljon hozzánk bizalommal, a layout fotó átvétele és a megrendelés felvétele után rövid határidőn belül, kikeressük illetve szükség esetén fotóstúdióinkba elkészítjük, és internetes tárhelyünkre feltöltjük (ahonnan Ön könnyen , gyorsan letöltheti) a kiválasztott fényképeket, valamint a számlázáskor DVD lemezre írva is megkapja.
Fotóstúdiónk vállalja, hogy gyűjteményünkből,  az átadott briefek, vagy grafikai tervek alapján segít összeállítani (illetve szükség estén megfotózni) a reklámanyagok elkészítéséhez szükséges felvételeket.

Képügynökség | Fotóarchívum. A hirdetési arculat képanyaga két részből állt:
• fotóstúdiónk művészi  rendezvény és koncert fotózásainak képanyaga;
• fotóstúdiónk fényképarchívumának budapesti fényképeiből összeállított látványterv.

Everling Csaba | typochonder
+36 30/952 69 47

2 comments

  1. Everling Csaba

    Reklámfotózás | Hirdetési arculat

    Legyen az akár tárgy, személy, modell , rendezvény vagy reklám fotózás, mi mindenben megtaláljuk azt az érintetlen szépséget amit meg lehet, és meg is kell örökíteni. Hiszen a szépség mindenben ott lakozik, csak a hozzáértő szem kell hozzá ami észreveszi és az elhivatott lélek ami fel is fedi azt a maga tündöklésében.

    2010-05-10 at 16:31

  2. Everling Csaba

    Alkalmazott fotográfia | Képalkotás

    A fotográfiában mára a technika olyan szintre jutott, hogy gyakorlatilag bármilyen felvételi probléma megoldható. Csupán tisztában kell lenni a fotósnak a technikai lehetőségekkel, és az adott témához a megfelelő felszerelést kell választania.

    Képalkotáskor a fotósnak meg kell keresni azokat a képi kifejezőeszközöket, amik a lehető leghatékonyabban juttatják el a kívánt üzenetet a nézőhöz, ill. a kívánt érzést, gondolatokat váltja ki a szemlélőből.

    Fényképezéskor a képi elemek (különböző tárgyak, emberek stb.) közül a fotósnak tudatosan kell kiválasztania, mi és hogyan kerüljön a képre. Ismernie kell azokat a módszereket, melyek segítségével a fölösleges képelemeket eltávolíthatja. Minden lefényképezendő témával szembeni legfontosabb követelmény az, hogy minden képalkotó elem képszerkesztési és tartalmi szempontból indokolt legyen. Az egyszerűség a kulcsszó, nem szabad túlzsúfolni a képet (ez fokozottan vonatkozik a reklámképre) szükségtelen elemekkel. A reklámkészítők illetve a reklámozók gyakran abba a hibába esnek, hogy túl sok információt szeretnének megjeleníteni a képen. Ezzel pontosan az ellenkező hatást érik el, mint amit szeretnének. A túl sok képi információ lelassítja a „felfogást”, zavaros érzetet kelt. Legtöbbször a néző csak pár másodpercet „szán” a kép megvizsgálására, ez alatt az idő alatt nem képes a néző sok információ befogadására. Egy képen nem lehet másod- és harmadrangú képelem. Úgy kell kitölteni a képet, hogy az minden legapróbb részletekig a gondolatébresztés, érzéskeltés célját szolgálja. Egy jól sikerült fotó összbenyomást vált ki, egyszerre és közvetlen vizualitással hat.

    2012-06-05 at 15:45

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>