Magyar gasztronómia • Wunderlich Borászat | Gasztrofotózás nr. I

Magyar gasztronómia, gasztro fotózás | Wunderlich borászat, magyar borok és borvidékek

Magyar gasztronómia | Gasztrofotózás. A villányi Wunderlich Bortrezor és Látványpince Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb borbemutató központja. Vendégeket különleges hangulatú kóstolótermek és kitűnő étterem várja az év minden napján.

magyar gasztronómia wunderlich reklám poszter 2

Magyar gasztronómia | Gasztrofotózás. Fotóstúdiónk feladata az volt, hogy megtervezzük és kivitelezzük a borászat fotóarculatát. A munka két részből állt, a villányi helyszínek fotófeldolgozása, valamint a forgalmazott termékek stúdiófotózása.

magyar gasztronómia wunderlich reklám poszter 1

Magyar gasztronómia | Wunderlich Borászat plakátok: [1] [2] [3]

Magyar gasztronómia | Gasztrofotózás. Ínycsiklandozó képek! A mai világ a vizualitásé. Hiába büszkélkedhetsz valamivel, ha nem tudod azt megmutatni barátaidnak, ismerőseidnek, vendégeidnek. Hiába készítettél egy különleges bort, ha nem zsebelheted be érte a dicséreteket, akkor nem fog akkora elégedettséggel eltölteni. Hiába vannak profi borászaid, a menükártya bizony nem elég! Láthatóvá kell tenni specialitásaidat, hogy mindenki tudja, nálad vannak a legprímább borok! A profi gasztro fotók pedig ebben nyújtanak segítséget!

magyar gasztronómia wunderlich tárgy fotózás 1

Magyar gasztronómia | Gasztrofotózás. Gasztrofotók éttermeknek, bisztróknak, vendéglátásnak! Egy gasztro fotós professzionális stúdiótechnika segítségével mutatja be az étterem által készített ételeket, az érzékszerveket megmozgatva. Az ételfotózás során készült ételfotók segítenek megismertetni a meglévő és leendő vendégekkel az étterem által kínált ételkülönlegességeket, specialitásokat, hiszen egy igazán jó ételfotó egyfajta étvágyfokozóként hat. A fotós által készített igényes ételfotók megkönnyítik a választást a vendégek számára, és hatékonyan használhatók fel reklámanyagokban is, a vendéglő népszerűsítésére.

magyar gasztronómia wunderlich tárgy fotózás 2

Magyar gasztronómia | Gasztrofotózás: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13]

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Everling Csaba

    Étel- és italfotózás fotóstúdióban | Háttérvilágítás

    A legegyszerűbb módja a folyadék színének és folyékonyságának visszaadására az, ha valamilyen háttérvilágítást használunk. A megfelelő hatást a háttérvilágítással úgy érhetjük el, ha egy lámpát pontosan elhelyezünk a tárgy mögött. Egy másik lehetőség, ha egy fehér táblát rakunk a tárgy mögé, amit oldalról, felülről vagy alulról megvilágítunk. A tábláról visszatükröződő fény világítja meg a tárgyat. Természetesen a reflektor és a tábla nem szabad hogy láthatóak legyenek a képen, csak a fényük. Kiegészítő világítást nem használva, ez a beállítás áttetszővé teszi a folyadékot, kiemeli a színét, és sziluettet ad a pohárnak. A háttérvilágítás hátránya viszont az, hogy a képen látható háttér világos lesz, ami meghatározza a teljes fotó képi világát. Ezen úgy lehet segíteni, hogy a lámpa fényét takarással „leszűkítik”, így csak a pohár mögötti rész lesz világos, fölötte pedig sötét árnyalat lesz.

    2010-10-09 at 10:46

  2. Everling Csaba

    Étel- és italfotózás fotóstúdióban | Háttérvilágítás

    A háttér-világításos technika egyszerű layoutokat eredményez, ahol nem fontos a pohár. A szemből kapott fény ugyanis elvékonyítja a pohár falát, így alig lesz az látható. Ahhoz, hogy „képbe hozzák” a poharat, illetve az üveget is, két kis fekete kártyát helyeznek el a
    pohár mindkét oldalán, olyan közel, amennyire csak lehet. Fontos, hogy a kártyák ne lógjanak bele a képbe. A poháron visszaverődő fekete kártyák kicsit megvastagítják, elsötétítik a széleket, így jobban kivehető a pohár alakja.

    A kizárólag hátulról megvilágított tárgyak grafikus jellegű, kontrasztos képet adnak, ami kiválóan alkalmazható akkor, amikor a folyadék áttetszősége a legfontosabb. Ez a technika korlátozott stílust eredményez, nincs sok lehetősége a fotósnak a változatosságra.

    2010-10-09 at 10:47

  3. Everling Csaba

    Étel- és italfotózás fotóstúdióban | Termék fotózás

    A tárgyakat jól, élethűen és figyelemfelkeltően befotózni talán az egyik legnagyobb kihívás az alkalmazott fotográfiában. Nem ok nélkül nagy kedvencem tehát a tárgyak, termékek, azonbelül is leginkább a borok fotózása. Az üvegből készült térbeli geometriai alakzatok nagyon sajátságosan viselkednek különböző fények hatására. Ezért is kell nagy odafigyeléssel, türelemmel és a fény fizikájának alázatával közelítenünk minden egyes termékfotózáshoz. Egy igazán jó tárgyfotó önmagában is műalkotás. Itt mutatkozik meg leginkább a fotósban fellelhető türelem és kísérletezőkedv. Minden részlet, minden kis szegmens befolyásolhatja a végeredményt. A termékfotózás azonban nem ér véget a tárgyasztalon. A digitális labor többórás munkálatai csiszolgatják brilliánssá a gyémántot. Arra viszont mindenképpen vigyázni kell, hogy gyémánt helyett ne üveget rakjunk a munkaasztalunkra…

    2014-07-22 at 10:15

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>