Divat és modellfotózás nr. V | Portréfotózás nr. III | Royal Enfield

Divat és modellfotózás, divat fotók, modell fotók | Image portfólió fotózás, modell és divat albumok

Divat és modellfotózás. A fotó eddigi története során gyakran volt érdemes odafigyelni a divatfényképezésre. Jobb korszakaiban számos, a fényképezés más területei számára is hasznos kísérlet, újítás terepe volt. Manapság, amikor a fotó műfajai egyre inkább összekeverednek, a divatfotó előszeretettel integrálja magába más területek, műfajok és művészeti ágak szemléletét és eszközeit.

Divat és modellfotózás. Amióta a divatfotó egyre önállóbb műfajként létezik, mindig is emblematikusan mutatta meg korának lelkületét. Akkor is így van ez, ha művelői egyáltalán nem is ambicionálják az effajta törekvéseket. Mondhatni, akár a fotográfusok akarata ellenében is kiütközött képeiken a társadalmi közérzet. Egyszerűen csak azért, mert a divatfotónak kötelező biztosra mennie, meg kell érintenie, szólítania a közönségét.

divat és modellfotózás portréfotózás royal enfield 2

Divat és modellfotózás: [1] [2] [3]

Portréfotózás. Az emberi arc ábrázolása – divat és modellfotózás. Ismerni és alkalmazni az alapelveket éppoly fontos, mint időnként eltérni tőlük. Az emberi arc ábrázolása nem egyszerű feladat. Az emberfotózás, ezen belül is a portrézás a legnépszerűbb fotótéma, amely nagy kihívás elé teszi az alkotót. Egy ember ábrázolása sokféleképpen történhet, a tömeg fotózásától egyetlen emberről készített művön keresztül leszűkítve egészen az emberi arcig.

Portréfotózás. Ritkán fordul elő, hogy egy portré állásfoglalás nélkül, egyszerűen csak megörökíti egy ember arcát. Általában azért készül, hogy megismerjük az ábrázolt személy reakcióját, vagy egyszerűen csak mondani akar az illetőről valamit. Ezért aztán meg kell találnunk a helyes arányt a valósághű ábrázolás és a szubjektív kifejezésmód között.

divat és modellfotózás portréfotózás gulyás design 1

Portréfotózás: [1]

Portréfotózás. Minden fotós ismeri a természet és porté fotózással kapcsolatos gyakran hangoztatott közhelyet, miszerint “homogén, mosott háttérre van szükség”. Csupán erre törekedni azonban édeskevés a portré esetében a jó háttér megalkotásához. A háttér ugyanis annak ellenére, hogy mint konkrét elem kikerül a képet szemlélő direkt figyelméből, éppen ugyanolyan jelentőségű funkciót tölt be, mint bármi más a képen, beleértve magát a modell arcát vagy szemeit. Ha ugyanis egy fotó jól van megkomponálva, azon semmi felesleges vagy akárcsak másodlagos dolog nincs – a kép minden része egyformán fontos.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Everling Csaba

    Modellfotózás | Kreatív modell fotók

    A fényképész úgy látja modelljeit, ahogy ők sosem látják önmagukat. Ezért modellfotókat érdemes a témában jártas, szakképzett fotográfus csapattal készíttetni.

    2013-07-16 at 11:26

  2. Everling Csaba

    Divatfotózás | Reklámfotók

    A divatfotót nem lehet úgy szemlélni, mint egy teljesen különálló műfajt, hisz hatással volt rá a fotográfia összes területe. A korai portréfotósok és vizitkártya készítők alapozták meg azt a módszert, amit a korai divatfényképészek is használtak. Miszerint a portréalanyokat divatos vagy drámai öltözetbe bújtatták.
    A először a különböző művészeti mozgalmak hatottak a divatfotósokra, mint például a görög kultúra, és a szürrealizmus. Az 1930-as évek divatfotósai közül számos volt, aki szobrokként fényképezte le modelljeit, így idegenítve el a hétköznapit. Istenszerűre fotózta az embereket, ideálisnak és tökéletesnek mutatva őket.
    A fotóriport és a dokumentarizmus ereje szintén hatott a divatképekre, de az, hogy mi a konstruált és stilizált, nem pedig a „foglyul ejtett” pillanat, ami annyira tisztelt a dokumentarizmusban továbbra is elkülönítette a kettőt egymástól.

    2013-07-16 at 11:28

  3. Everling Csaba

    Divatfotózás oldtimer motorokkal, autókkal | Speciális helyszínek és díszletek.

    Legyen akár az új ruhakollekció vagy épp szüleink fiatalkori ruhatára. Speciális helyszínjavaslatainkkal és egyedi díszleteinkkel, egyedi fotózási megoldásokat biztosítunk ügyfeleink, megbízóink számára. Kiterjed kapcsolatrendszerünkkel, fotóstúdiónk a megrendelt fotózás mellé a következők produkciós munkákat biztosítja ingyen: zárt helyszíneken (vasúti parkok, repülőterek stb.), vagy speciális, nagy értékű díszletekkel (oldtimer gépkocsik, motorok, stb.) való fotózási napok megszervezése.

    2013-11-11 at 07:54

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>