Rendezvényfotózás alapjai • Kovács KOKO István vs. Steve Robertson | Rendezvényfotózás nr. IV

Rendezvényfotózás alapjai • Kovács KOKO István és Steve Robertson | Budapesti fotóstúdió és fotóműterem

Rendezvényfotózás | Rendezvényképek. Fotóstúdiónk feladata Kovács KOKO István, Steve Robertson elleni első magyar profi Európa-bajnoksági ökölvívó WBO meccsének megörökítése volt.

rendezvényfotózás alapjai 6

Rendezvényfotózás alapjai | Rendezvény fotózás. Rendezvényfotózás országosan. Fotóstúdiónk Magyarország egész területén vállalunk rendezvényfotózást, minden esetben egyedi árajánlatot adunk.
Fotóstúdiónk a következőkben kíván segítséget nyújtani rendezvényfotózás és az ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásai révén:
• céges rendezvények fotózása;
• megnyitók és átadó ünnepségek, konferenciák, csapatépítő és egyéb vállalati tréningek, céges ünnepségek;
• kiállítások, sajtóesemények fotózása.
Minden rendezvénynek megvan a maga kiemelt pillanata, amit érdemes megörökíteni. Ha szeretnéd, hogy az általad szervezett rendezvény minden fontos momentumáról készüljenek képek, én a segítségedre lehetek a képek megosztásánál és fotógalériák készítésénél. Profi technikával, megfelelően felkészülve vágunk bele a fotózásba, legyen szó akár vállalati rendezvényről, vagy bármilyen egyéb vállalati kommunikációról.

rendezvényfotózás alapjai 1

rendezvényfotózás alapjai 4

rendezvényfotózás alapjai 3

rendezvényfotózás alapjai 2

rendezvényfotózás alapjai 5

Rendezvényfotózás | Rendezvények professzionális megörökítése. Céges rendezvények, fogadások, party-k, intézményi- vagy magán ünnepségek, csoportok, társaságok privát vagy nyílt eseményeinek teljes körű fényképezése a legmagasabb minőséggel! Minden rendezvénynek és eseménynek megvan a maga hangulata, központi üzenete. Ezek megörökítése pedig a fotós számára a legfontosabb feladatok. De ez nem csak a rendezvényfotózásnál van így, a riportfotózáskor is a lehető legjobb pillanatban kell lenyomni a fényképező exponáló gombját, hogy valóban kifejező képek születhessenek.
Legyen akár céges évforduló, protokoll rendezvény vagy éppen koncert, a fő cél mindig az, hogy olyan képek szülessenek, melyek visszaadják a rendezvény igazi valóját. Fotóstúdiónk pedig minden fotózás során erre törekszenek.

Everling Csaba | fotográfus
+36 30/952 69 47

3 comments

  1. Everling Csaba

    Céges rendezvény, konferencia, portré, csoportkép, termék fotózás fotóstúdiónktól | Kitelepüléssel

    A klasszikus rendezvényfotózás mellett az alábbi szolgáltatásokat biztosítjuk igény esetén:
    • képek a rendezvényről valódi fotópapíron akár helyszíni nyomtatással;
    • webgaléria egyéni belépési kóddal;
    • SLIDE SHOW neten;
    • SLIDE SHOW DVD-n;
    • igényes egyedi fotókönyv készítése.

    2013-08-06 at 10:32

  2. Everling Csaba

    Rendezvény és riportfotózás

    A riportfotózás talán a legösszetettebb része a fotózásnak. Sokkal többől áll, mint néhány kattintás, hiszen olyan pillanatokat kell lencsevégre kapni, amik később nagy hatással lesznek a nézőkre. Viszont egy jó fotóriporternek ez nem jelenthet gondot.
    A riportfotózás egy olyan eseménynek a megörökítését jelenti, ami a köz számára fontos információkat hordoz. Ez lehet akár egy rendezvény is, de a klasszikus értelemben vett riport egy társdalomábrázolást, egy veszélyhelyzetet, egy munkafolyamatot, például bányászok életét bemutató fotósorozat. De képriport lehet egy haditudósításról készült fotósorozat is, ahol például katonák életét mutatják be egy bizonyos szituációban. Viszont minden esetben az a fő, hogy a jó fotoriporter úgy tudjon bemutatni egy életből kiragadott momentumot, pillanatot, hogy az hatással legyen a nézőkre.
    Mi a fotóriporter dolga? Elsőként az a legfontosabb, hogy az adott témába felkészült legyen, tehát járjon utána, hogy mit is fog pontosan fotózni, mi az amire felkérték. A másik fontos tulajdonsága egy fotóriporternek, hogy legyen nyitott, és jó helyzetfelismerő képességgel rendelkezzen, hiszen a lehető legjobb időpontban kell lenyomni a fényképező exponáló gombját, hogy valóban kifejező képek szülessenek.
    Mi az, amit egy riportfotón meg kell örökíteni? Hogy mit érdemes megörökíteni, azt a helyzet adja, alakítja, de lényeges szempont, hogy a képek visszaadják a fotózott téma hangulatát, tehát kifejezőnek kell lenniük. Továbbá fontos, hogy a kitűzött téma legyen a középpontban. Például, ha az a feladat, hogy az Afganisztánban teljesítő katonák életét kell bemutatni, akkor nem tanácsos a természetet vagy az ott élőket fotózni. Az adott témára kell fókuszálni.
    Milyen egy jó riportfotó? Nagyon nehéz megfogalmazni, hogy mi a jó riportfotó. Több szempontnak kell megfelelnie, például kifejezőnek kell lennie, a témára kell fókuszálnia és a részleteket kell bemutatnia. Illetve egy fotósorozat esetében még az is lényeges, hogy egyértelmű legyen, hogy az össze képet ugyan az a fotós készítette. Legyen rajta valami ismertető jel, ami egyedivé teszi.

    2013-09-19 at 11:05

  3. Everling Csaba

    Rendezvényfotózás | Rendezvények professzionális megörökítése

    Fotósaink, az ország egész területén, alkalomhoz illő öltözékben vállalják rendezvények fotózását a vállalati rendezvényektől, a konferenciákon keresztül a több napos eseményekig.

    A rendezvények fotózását szükség esetén több fotós kiszállásával biztosítjuk.

    Célunk, hogy a rendezvény hangulatát és fontos pillanatait, a résztvevőket úgy örökítsük meg, hogy a fotók a későbbiekben is mindig élethűen idézzék az eseményt. Fotóinkat nagy felbontású digitális fényképezőgépekkel készítjük, a képek alkalmasak bármilyen professzionális célú felhasználásra (sajtóban, nyomdai kiadványokban való megjelentetésre).

    Az elkészített képek válogatást követően kerülnek kidolgozásra, majd mindegyik képen elvégezzük az utómunkákat (retusálás, élesség, vágás, stb.), s a rendezvény után két munkanappal a kész fotókat DVD-re írva, teljes felbontásban adjuk át megrendelőinknek. Ha már a helyszínen szükséges a digitális állomány átadása, azt is tudjuk biztosítani.

    2013-10-25 at 09:52

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>